Acasă / EVENIMENT / 20 de ani închisoare pentru criminalul de la Mioveni

20 de ani închisoare pentru criminalul de la Mioveni

Bărbatul care în vara anului trecut a ucis o femeie la Mioveni va sta mai mult la puşcărie după ce Curtea de Apel Piteşti a decis să-i majoreze pedeapsa stabilită iniţial.

omor-Mioveni-FotoPress24.ro-Mihai-Neacsu-11Doi ani în plus
„(…) admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş împotriva sentinţei penale nr. 209 din 21 mai 2018, pronunţată de Tribunalul Argeş – secţia penală, în dosarul nr. 8807/109/2017, intimat inculpat fiind Minciunescu Alin, în prezent aflat la Penitenciarul Mioveni. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală. Rejudecând, majorează pedeapsa aplicată inculpatului (…) de la 18 ani la 20 de ani. Deduce, la zi, prevenţia. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale (…) Cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu pentru inculpat în cuantum de 260 lei se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 26 septembrie 2018, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori” se menţionează în minuta sentinţei judecătorilor curţii piteştene.

Înjunghiată pe stradă
Vă reamintim că, pe 25 august 2017, Georgeta Dorobanţu, pensionară, fost cadru didactic, de 69 de ani, din Mioveni, a fost ucisă cu sânge rece în plină stradă. Sexagenara se întorcea de la cimitir, unde fusese cu flori la mormântul soţului. Ajunsă în apropierea cofetăriei „Alpina”, femeia a fost atacată de Alin Miniciunescu, în vârstă de 37 de ani, şi el fost cadru didactic, care a lovit-o de câteva ori cu cuţitul în gât. Victima a fost preluată de o ambulanţă, dar din păcate a decedat în drum spre spital. În timpul cercetărilor a rezultat că, pe 13 august 2014, a atacat-o pe stradă pe Ioana Năstase, de 19 ani, asupra căreia s-a năpustit cu un cuţit rănind-o în zona feselor şi la picioare. În aceeaşi zi a fost internat la Spitalul din Vedea, unde a stat timp de aproape un an, fiind externat la dispoziţia medicului curant, care a considerat că nu mai prezintă pericol public. Anterior, mai exact în noiembrie 2013, Minciunescu mai fusese internat la Vedea aproape două săptămâni deoarece avea probleme psihice majore, după care a fost lăsat să plece acasă.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

LacIgienizat02

Lacul Prundu, cel mai afectat de viituri

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar