Acasă / SOCIAL / Acțiune de prevenire a consumului de droguri la elevii de karate

Acțiune de prevenire a consumului de droguri la elevii de karate

WhatsApp Image 2019-04-11 at 00.24.01

Clubul de karate Ashihara Karate a organizat, marți o acțiune în centrul căreia a fost prevenirea consumului de droguri. Comisarul de poliție Marius Neacșu, coordonatorul Centrului de Prevenire,Evaluare și Consiliere antidrog a purtat un dialog deschis cu cei prezenți și le-a explicat riscurile la care aceștia se expun. Atât micuții cât și tinerii prezenți în sală au înțeles în urma acestei discuții cât de important este să își aleagă cu grijă grupul de prieteni, dar și să fie conștienți de faptul că pericolele sunt prezente la tot pasul.

WhatsApp Image 2019-04-11 at 00.24.01 (1)Marius Neacșu, coordonatorul Centrului de Prevenire,Evaluare și Consiliere antidrog: Sunteți niște copii excepționali. Avem numai campionai. Pot să vă asigur că drogul nu alege și nu face diferența că sunteți fete, băieți, minori sau majori. Consmul ocazional de droguri crează dependență. Feriți-vă pentru că de la prima doză de consum, deveniți dependenți de orice drog. Feriți-vă de site-uri dubioase, de cercurile de prieteni care nu vă sunt benefice. Noi suntem aici să  încurajăm activitățile sportive, cultural și artistice.

De la această discuție nu au lipsit nici părinții micuților prezenți în sală. Mesajul a fost transmis și că către aceștia pentru că dacă nu există comunicare strânsă între părinți și copil, acesta ajunge de multe ori să fie pus în fața unor decizii pe care nu știe să le controleze. La finalul discuției micuții au primit câte un pliant sugestiv acestei acțiunii și au putut urmări mai mult filmulețe cu ajutorul cărora să conștientizeze cât de perioculos poate fi acest drum dacă aleg să meargă pe el. Asfel de acțiuni vor continua cu siguranță și în perioada următoare!

Despre Administrator

Citeşte şi ...

DotareJandarmerie05

Dotări de ultimă generaţie la Jandarmeria Argeş

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar