Acasă / EVENIMENT / Adevărul a ieşit la iveală

Adevărul a ieşit la iveală

Accidentul de la Mărăcineni, produs de altcineva
Un vechi proverb spune că minciuna are picioare scurte. Şi, pe cale de consecinţă, mai devreme sau mai târziu adevărul va ieşi la iveală, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul de faţă.

Reţinuţi
„Poliţişti ai Serviciului Rutier Argeş i-au reţinut pe Tiberiu S., de 62 de ani, din Piteşti, bănuit de conducere fără drept, conducere sub influenţa alcoolului, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţare, şi pe Daniel P., de 42 de ani, de asemenea din Piteşti, bănuit de mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului. Aceştia au fost implicaţi într-un accident rutier produs la Mărăcineni, iar după eveniment cei doi ocupanţi ai autoturismului au părăsit locul faptei, fiind identificaţi de poliţişti după aproximativ 20 de minute. Ei vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunerea de a fi dispusă o măsură preventivă”, ne-a declarat Florin Popa, purtător de cuvând al poliţiei judeţene.

Carambol cu trei maşini
Evenimentul a avut loc la 26 noiembrie 2018 pe DN 73 la intrarea în Mărăcineni, mai exact în dreptul blocurilor, unde o Dacia Logan de culoare albastră circula pe direcţia Câmpulung. Din cauză că nu a păstrat o distanţă suficientă în mers, şoferul a lovit din spate un Logan roşu, condus regulamentar de Nicuşor B., de 39 de ani, din Mărăcineni, care semnalizase şi se încadrase pe banda a doua pentru a vira la stânga. Din impact, maşina roşie a fost împinsă pe contrasens şi s-a tamponat cu un tir condus regulamentar spre Piteşti de Paul R., de 39 de ani, din Crevedia, Giurgiu. În urma şocului, Loganul albastru a ricoşat pe sensul iniţial de deplasare, unde s-a răsucit şi a mai lovit o dată celălalt Logan. În mişcarea sa necontrolată, autoturismul l-a acroşat pe Petre L., de 62 de ani, din Mărăcineni, care circula cu bicicleta, şi l-a trântit pe asfalt.

Prinşi printre blocuri
După carambol, atât Daniel P., care a declarat că el s-a aflat la volanul Loganului albastru, cât şi însoţitorul său, Tiberiu S., de 62 de ani, au dispărut de la locul faptei. Ei au fost găsiţi de către agenţii rutieri după circa 20 de minute de căutări undeva printre blocuri. Verificaţi cu etilotestul, a rezultat că primul dintre ei avea o concentraţie de 0,95 mg/l, iar cel de al doilea „doar” 0,82 mg/l de alcool pur în aerul expirat. La audieri a rezultat că Daniel P. nu are permis de conducere. Ambii au fost duşi la spital pentru prelevare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi în cauză a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului faptei.

Răsturnare de situaţie
La spital a ajuns şi biciclistul care suferise doar leziuni uşoare. Întrucât aveau anumite dubii referitoare la declaraţiile suspecţilor, oamenii legii au continuat să facă investigaţii şi în cele din urmă a rezultat că, în realitate, maşina fusese condusă de Tiberiu S. care, aşa cum s-a stabilit din verificări, la data comiterii faptei avea suspendat dreptul de a conduce. În acest context, este de neînţeles ce anume l-a determinat pe Daniel P. să susţină că el a fost la volan, din moment ce ştia că este şi băut, şi nici nu are permis de conducere. Acum rămâne de aflat ce vor decide procurorii care anchetează cazul.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

SoferBetiv01

A rămas FĂRĂ PERMIS după o postare pe FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar