Acasă / SOCIAL / Aparat RMN pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești

Aparat RMN pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești

RMN (1)Ieri, la Spitalul Județean de Urgență Pitești, a avut loc la punerea în funcțiune a Serviciului de Imagistică prin Rezonanță Magnetică (RMN), în prezența prof. univ. dr. Florian Bodog, senator și fost ministru al Sănătății, a senatorilor Cristina Stocheci și Șerban Valeca, a președintelui Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a consilierilor județeni, precum și a conducerii și cadrelor medicale ale Spitalului Județean de Urgență Pitești. Investiția constră în dotarea unității sanitare argeșene cu un echipament performant imagistică prin rezonanță magnetica (RMN), modelul ”Signa Explorer 1,5 T” și cu un sistem informatic PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN), precum și în amenajarea spațiului necesar bunei funcționări a acestei aparaturi.

RMN (3)Echipamentul RMN a fost achiziționat prin Ministerul Sănătății, în cadrul proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar – Împrumut nr. 83620-RO, finanțat prin Banca Internațională pentru Reconstrucție si Dezvoltare (BIRD), acord ratificat prin Legea nr.179/2014, contractul fiind semnat la 9 ianuarie, chiar de către Florian Bodog, ministrul sănătății la acel moment. Pentru acest echipament s-a amenajat un spațiu existent, cu o arie construită de 127 mp, respectiv o arie utilă de 107,6 mp. Valoarea investiției de amenajare, construire și montaj a fost de 464.455 lei (TVA inclus), finanțare integrală de la bugetul Consiliului Județean Argeș, în anul 2018.

RMN (5)Prin această investiție, structura diversificata a Spitalului Județean de Urgență Pitești atrage o creștere a gamei de investigații medicale și a acurateței explorărilor. Totodată, pacienții argeșeni vor avea posibilitatea de a face investigații medicale la primul RMN din sistemul public de sănătate, decontate de CAS. Utilizarea unui astfel de echipament, ce permite explorarea fără raze Roentgen a diferitelor organe și/sau regiuni anatomice, va asigura atât o detectare precisă a proceselor patologice din corpul celor investigați, cât și o scădere a numărului de pacienți redirecționați către alte unități sanitare de stat sau private.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Minora dispărută de la domiciliu a fost găsită

Minora dispărută de la domiciliu a fost găsită

Minora din Mioveni, a cărei plecare voluntară a fost sesizată în această seară, 16 aprilie ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar