Acasă / EVENIMENT / Au ajuns la închisoare pentru furt

Au ajuns la închisoare pentru furt

Judiciarişti ai compartimentului de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 4 Poliţie Piteşti au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt şi au reţinut trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 45 de ani, toţi din Merişani. Aceştia sunt Ronaldo S., de 21 de ani, Beniamin C., de 23 de ani, şi Marius S., de 45 de ani.

Locuinţe percheziţionate
Din verificările efectuate s-a stabilit că, în ziua de 15 septembrie, cei trei ar fi sustras un rucsac dintr-o autoutilitară care se afla parcată în curtea unui centru comercial lăsată neasigurată, cauzând un prejudiciu de aproximativ 22.000 lei. Pentru documentarea activităţii infracţionale, în cursul zilei de miercuri oamenii legii au efectuat trei percheziţii pe raza comunei Merişani, fiind vizate locuinţele suspecţilor. După administrarea probatoriului, cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă şi încarceraţi în arestul poliţiei judeţene, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Presiuni asupra victimei
Unul dintre ei, Ronaldo S., este cunoscut de poliţişti ca un cal breaz. El deja face obiectul unui dosar penal înregistrat pentru infracţiunea de influenţare a declaraţiilor. Potrivit anchetatorilor, în perioada 13 aprilie-30 iulie, tânărul, care are un dosar pe rolul instanţei pentru act sexual cu un minor, lipsire de libertate şi conducere fără drept, ar fi contactat, în mod repetat, persoana vătămată, pentru a o determina să declare mincinos în faţa judecătorilor. Reţinut şi atunci, a fost dus la Judecătoria Piteşti cu propunerea de luare a unei măsuri preventive, dar instanţa a dispus punerea în libertate, fără a se fi dispus vreo măsură. În motivare, magistraţii au considerat că despăgubirile solicitate de mama victimei ar fi exagerate în raport de infracţiunile comise.

Sechestrată
Vă reamintim că, aşa cum am relatat luna trecută, în perioada 2016-2018, Ronaldo S., etnic rom, ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o puştoaică de 14 ani, de aceeaşi etnie. Cei doi au trăit în concubinaj, cu acordul familiilor, vreo doi ani, până când amorezul s-a plictisit. În cursul lunii august, el şi-a amintit de o relaţie pe care a avut-o cu o altă adolescentă din comună, în vârstă de 16 ani, şi a reluat legătura. Flăcăul a reuşit s-o convingă pe fată să-l urmeze acasă la el şi au întreţinut relaţii sexuale, dar nu a mai lăsat-o să plece. La un moment dat, tânăra ar fi vrut să pse întoarcă la părinţi, dar amorezul a ţinut-o la el cu forţa. Într-o zi însă, profitând de neatenţia tânărului, fata a reuşit să fugă şi a sesizat poliţia.

Anchetat în alte dosar
Extinzând investigaţiile, oamenii legii au constatat că Rolando deja era anchetat în alte două dosare. În primul dintre ele, în care poliţiştii se sesizaseră din oficiu, flăcăul era cercetat pentru conducere fără permis. Deşi cunoştea situaţia în care se află, flăcăul nu s-a potolit şi a continuat să facă ce ştia mai bine, adică să fure. Astă-vară, după cum am relatat la momentul potrivit, a furat din maşina unei femei din Bucureşti, care oprise la bariera peste calea ferată de la Merişani, 3.000 euro şi 15.000 lei. Pentru această a doua faptă părţile s-au împăcat conform prevederilor legii penale, dar celălalt dosar este şi la această dată în lucru.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

actiune politia locala-fotopress-24ro (5)

Sancționați contravențional pentru transport ilegal de persoane

Ieri, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni au depistat un bărbat de 71 ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar