Acasă / EVENIMENT / Bărbat reținut de politiștii argeșeni după ce a înselat mai multe persoane cu motorină falsă

Bărbat reținut de politiștii argeșeni după ce a înselat mai multe persoane cu motorină falsă

Un argeşean a fost reţinut astazi pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune şi urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive.

inselat persoane cu motorina falsa-fotopress-24ro (1)Flagrant cu carburant falsificat
Miercuri seară, agenţi ai Secţiei de Poliţie Rurală Bascov au prins în flagrant doi bărbaţi care au înşelat un cetăţean, căruia i-au vândut un lichid colorat despre care susţineau că ar fi motorină. Aceştia sunt Florin Pârvan, de 43 de ani, din Albota, şi Valentin Dănuţ Ene, de 33 de ani, din Piteşti. Ei i-au tras ţeapă, cum se zice, unui bărbat din Bascov, care a cumpărat de la împricinaţi 160 litri de presupus carburant cu suma de 560 lei. Bucuros de chilipir, clientul şi-a alimentat vehiculul, dar în scurt timp motorul s-a oprit şi a refuzat să mai pornească. Ulterior, chilipirgiul a constatat că presupusa motorină era apă chioară, a sesizat poliţia şi negustorii au fost capturaţi.

inselat persoane cu motorina falsa-fotopress-24ro (6)Chilipirgii ţepuiţi
Analizele efectuate la un laborator de specialitate au dovedit că de fapt bidoanele cu „carburant” conţineau doar apă colorată cu colorant alimentar, în care escrocii turnaseră puţină motorină, doar cât să dea mirosul specific al acesteia. Potrivit poliţiei, indivizii de deplasau cu un Renault Clio şi unde vedeau case sau persoane care aveau utilaje agricole sau autovehicule diesel, opreau şi-i întrebau pe proprietari dacă nu vor niscai motorină mai ieftină decât la pompă. Fireşte că, în faţa unei propuneri atât de tentante, au fost şi oameni care au acceptat târgul şi au plătit sume destul de consistente pentru aşa-zisa motorină care odată turnată în rezervor, a distrus motoarele.Din primele date rezultă că cei doi au mai multe victime la activ, dar unii dintre păcăliţi nu au depus plângere şi acum au prilejul s-o facă. Cert este că, în luna februarie, Părvan şi amicul său au mai comis două înşelăciuni similare la Bascov, respectiv la Vedea. Atunci păgubiţii au reclamat, poliţiştii au deschis dosar penal in rem (pentru faptă) şi au început verificările. Problema a fost rezolvată miercuri seară, când suspecţii au fost capturaţi. Întrucât e recidivist şi are la activ trei condamnări la închisoare cu executare tot pentru înşelăciune, Florin Pârvan a fost reţinut 24 de ore pe bază de ordonanţă şi urmează să fie dus la parchet, iar Valentin Dănuţ Ene va fi cercetat în stare de libertate.

inselat persoane cu motorina falsa-fotopress-24ro (5)Metoda nu e nouă
Metoda nu e nouă, pentru că, din câte ne amintim, astfel de situaţii erau aproape la ordinea zilei în perioada de după revoluţia din decembrie 1989, când Petrochimia încă funcţiona şi în Gara Piteşti Sud opreau mult mai multe trenuri decât acum. În acea perioadă, traficul cu motorină furată din combinat sau din rezervoarele locomotivelor era în floare, cum se zice, placa turnantă fiind parcarea din faţa gării, unde aveau loc toate tranzacţiile. Ei bine, nu a durat foarte mult şi printre negustorii „cinstiţi” care-şi făceau veacul prin parcarea amintită, după o perioadă au apărut escroci care vindeau tot felul de produse mai mult sau mai puţin petroliere, dar care în realitate nu erau bune de nimic şi mulţi şoferi au rămas cu maşinile în drum. Odată cu închiderea Petrochimiei şi a reducerii traficului feroviar, precum şi a deselor raiduri ale poliţiştilor, afacerea a căzut, dar iată că s-au găsit unii care au reinventat-o.

V. N Foto/Video : M.N

Despre Administrator

Citeşte şi ...

PetardeConfiscate01

Contrabandiştii, sub control judiciar

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar