Acasă / EVENIMENT / Braconaj piscicol pe barajele de acumulare Budeasa şi Udeni stopat de jandarmi

Braconaj piscicol pe barajele de acumulare Budeasa şi Udeni stopat de jandarmi

pescari budeasaJandarmeria Argeş a efectuat recent acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor de natură penală şi contravenţională în domeniul pescuitului şi acvaculturii.
Astfel, în data de 25.07.2015, în jurul orei 22.00, jandarmii din cadrul I.J.J. Argeş au surprins în flagrant, în zona Barajului Budeasa, două persoane de sex bărbătesc care desfăşurau activităţi de braconaj piscicol – cu ajutorul unei bărci pneumatice introduseseră în apa râului o plasă monofilament de aproximativ 40 m.
În ciuda acţiunilor preventiv – educative desfăşurate de către jandarmi independent, dar şi împreună cu reprezentanţii A.N.P.A. – Filiala Regională Muntenia, în data de 26.07.2015, la primele ore ale dimineţii, jandarmii argeşeni au observat, pe raza barajului Udeni, com Călineşti, trei persoane de sex masculin care nu respectau legea, aceştia pescuind cu unelte tip undiţă, prevăzute cu fir la capătul căruia se aflau ataşate plase monofilament tip paraşută.
Pe numele acestora s-au întocmit documente necesare începerii urmăririi penale, riscând o amendă între 150 şi 10.000 lei pentru săvârşirea infracţiunii de utilizare la pescuit a uneltelor de plasă de tip monofilament, precum şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani.
Jandarmeria Argeş recomandă, în scopul prevenirii şi combaterii faptelor de natură contravenţională şi penală privind pescuitul şi acvacultura, ca pescuitul să se realizeze în limita legală iar cetăţenii să posede asupra lor permisul eliberat de A.N.P.A, avizat pe anul în curs.
De asemenea, reamintim pescarilor că următoarele fapte, prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă nr. 23 / 2008 privind pescuitul şi acvacultura, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu amendă între 150 şi 10.000 lei, precum şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani :
– producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă monofilament în apele continentale şi în apele maritime interioare;
– pescuitul cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare;
– producerea, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial;
– pescuitul prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie;
– deţinerea/transportul/comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor şi produselor din peşte.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Accident Țițești

Accident între două autoturisme în comuna Țițești

  Accident rutier produs în comuna Țițești, în care sunt implicate două autoturisme. În urma ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar