Acasă / EVENIMENT / Circulaţi prudent în condiţii de iarnă!

Circulaţi prudent în condiţii de iarnă!

rutierConform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, începând de marţi, 29 decembrie, vremea va intra într-un proces de răcire, mai accentuată în zilele de 30 şi 31 decembrie, când se vor înregistra maxime preponderent negative în toate regiunile şi minime sub –10.
În intervalul menţionat, vântul va prezenta intensificări în estul şi sud-estul teritoriului, precum şi la munte.
Pentru o călătorie în siguranţă, în contextul avertizării meteorologice, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş vă recomandă să conduceţi prudent, să adaptaţi continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic şi să luaţi în calcul faptul că spaţiul de frânare creşte substanţial atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei.
În aceste circumstanţe, pentru prevenirea unor accidente grave sau blocaje în trafic, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă şi să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător sezonului rece.
În timpul deplasării este necesar să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă suficientă faţă de vehiculele din faţă şi să folosească cu precădere frâna de motor.
Totodată, le recomandăm conducătorilor auto păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.
În zonele împădurite sau umbrite, precum şi sub poduri şi viaducte creşte riscul producerii de gheaţă sau polei. Viteza de deplasare trebui adaptată în permanenţă, deoarece alternanţa porţiunilor de carosabil uscat cu cel acoperit cu gheaţă sau polei poate reprezenta un factor favorizator apariţiei evenimentelor rutiere.
Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.
Recomandăm conducătorilor auto să respecte indicaţiile poliţiştilor, în cazul interzicerii sau restricţionării temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei personalului specializat.Totodată, recomandăm pietonilor să traverseze numai prin locurile maracate corespunzător, după o temeinică asigurare şi să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

FOTO Mihai N.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

DecedatZapada02

A murit îngheţat în zăpadă

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar