Acasă / SOCIAL / Crucea Roșie Română relansează campania Banca de Alimente și colectează

Crucea Roșie Română relansează campania Banca de Alimente și colectează

inbound7520362916375243799

În prima lună de la relansarea proiectului Banca de Alimente, la finalul anului trecut, Crucea Roșie Română a colectat deja 14.500 kg de alimente de bază greu perisabile, adică echivalentul a jumătate din întreaga cantitate colectată pe tot parcursul anului 2019. Alimentele strânse în luna decembrie au asigurat necesarul de alimente de bază pentru 2.150 de familii, timp de o lună. Sub sloganul Banca pentru Altcineva, campania încurajează românii să facă Food Banking, adică să adopte un nou mod de a investi în viitorul societății, prin donații constante.

“Prin Banca de Alimente ne adresăm unei nevoi reale a societății. Din păcate, în România, 40% din populație trăiește sub nivelul pragului de sărăcie. Statisticile dureroase ne arată că anul trecut un sfert dintre români trăiau cu mai puțin de 9 lei pe zi, iar grija constantă a zilei de mâine le face pe aceste persoane extrem de vulnerabile. Ne propunem ca după 10 ani de la lansare să avem mai multe donații, să putem ajuta cât mai multe familii în nevoie, dar mai ales să dezvoltăm obiceiul de a dona constant pentru cât mai mulți români”, a declarat dl. Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

zahăr, 2 kg făină, 2 kg mălai, 1 kg orez, 1 pungă paste făinoase, 4 conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiți și alte produse alimentare greu perisabile. Conținutul unui pachet acoperă nevoile de hrană ale unei familii formate din trei membri pentru 1 lună și au o valoare medie de 95 de lei.

Categoriile de produse greu perisabile care pot fi donate sunt:
• Alimente de bază: mălai, făina de grâu, zahar, ulei, orez, grâu, griş, fasole, mazăre uscată, linte, arpacaş, lapte praf
• Conserve: conserve de carne, peşte, pate de ficat, pate vegetal, mazăre, fasole, bulion, zacuscă, ghiveci, compot
• Paste făinoase, cereale
• Produse instant: supe instant, fulgi de fasole, fulgi de cartofi
• Băuturi: ceai, apă, sucuri, cacao, cafea
• Dulciuri, printre care biscuiți, napolitane, ciocolată
• Hrană pentru bebeluşi, precum pireuri, supe, cereale, ceaiuri, sucuri, lapte praf
• Alte produse, precum produse dietetice, alune, miez de nucă, seminţe de floarea soarelui, fistic, fructe confiate, fructe uscate

Despre Administrator

Citeşte şi ...

87969298_962914220770568_2457679530580508672_o

„Vestitorii primăverii” – pompierii argeșeni au împărțit flori de 1 Martie

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar