Acasă / EVENIMENT / Elicopterul SMURD pe arena sportivă din Câmpulung

Elicopterul SMURD pe arena sportivă din Câmpulung

De vineri şi până astăzi, elicopterele SMURD au intervenit de trei ori în Argeş, de unde au preluat un adult şi trei copii cu probleme grave de sănătate.

Octogenară cu infarct
Prima intervenţie a avut loc vineri seară, când elicopterul a aterizat pe platoul de lângă Sala Sporturilor „Trivale” din Piteşti, de unde a luat o pacientă în vârstă de 84 de ani. Adusă cu ambulanţa de la Câmpulung după ce suferise un atac de cord, octogenara a fost trimisă pe calea aerului către o clinică din Capitală.

SmurdStadion01Copil cu insuficienţă respiratorie
În această dimineaţă, un elicopter SMURD a aterizat în parcarea de lângă Stadionul Municipal Curtea de Argeş pentru a prelua un copil în vârstă de trei ani diagnosticat cu insuficienţă respiratorie severă. Micuţul a fost adus cu o ambulanţă până la locul unde aştepta elicopterul, de aici fiind preluat de echipajul aeronavei. Din câte am aflat, copilul va ajunge la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Prematur transferat în Capitală
Şi tot în cursul zilei, medicii din Câmpulung au decis ca un bebeluş născut prematur să fie transferat pe calea aerului la un spital din Capitală după numai şase ore de la venirea pe lume. În jurul orei 13.45, pe terenul II din cadrul Complexului Sportiv al CS Muscel a aterizat un elicopter al Ministerului de Interne cu patru cadre medicale la bord, care s-au ocupat de întreaga operaţiune. Bebeluşul a fost transportat într-un incubator special, de ultimă generaţie, destinat transportului aerian. Prematurul a ajuns la Bucureşti după circa 45 de minute de zbor, iar starea lui de sănătate este stabilă.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

SoferBetiv01

A rămas FĂRĂ PERMIS după o postare pe FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar