Acasă / SOCIAL / Evaloarea rezultatelor activităţilor desfăşuratede I.S.U„Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş în anul 2014

Evaloarea rezultatelor activităţilor desfăşuratede I.S.U„Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş în anul 2014

Ieri, după un an de activitate, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a avut loc bilanţul pentru 2014. Inspectorul-şef, colonelul Ion Popa, a prezentat celor prezenţi rezultatele muncii colegilor săi. La festivitate au fost prezenţi prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, locotenent colonelul Daniel Dragne, prefectul Mihai Oprescu, subprefectul Ion Burnei, preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Tecău, inspectorul-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş, Ionel Ispir, şi alţi colaboratori ai ISU Argeş.
Potrivit datelor prezentate de inspectorul-şef Ion Popa, într-un interval de patru ani, numărul solicitărilor la ISU Argeş a crescut cam de trei ori: „În anul 2014, inspectoratul a fost solicitat pentru a interveni la 10.564 evenimente (în medie 28,94 pe zi), dintre care: 1.774 acţiuni de urgenţă şi 8.790 acţiuni SMURD, în creştere cu 3% faţă de cele 10.313 evenimente înregistrate în anul 2013. În perioada 2010-2014, dinamica acţiunilor de intervenţie desfăşurate de către inspectorat prezintă o creştere constantă a acestora, de la 3.510 acţiuni în 2010, numărul acestora ajungând la 10.564 evenimente în 2014. Cele mai multe incendii în anul 2014 au fost generate de: instalaţii electrice defecte (7,07%), coş, burlan de fum defect sau necurăţat (5,64%), foc deschis (4,14%), acţiune intenţionată (8,56%). În 2014 s-au înregistrat 389 incendii (în medie 1,06/zi), în scădere cu 6% faţă de cele 413 incendii produse în anul 2013. Anul trecut s-au înregistrat şi 292 incendii la locuinţe (în medie 0,8/zi), constatându-se o scădere cu 9% faţă de cele 322 incendii înregistrate în anul 2013. Din totalul celor 292 incendii produse la gospodării, 67% (197 incendii) au avut loc în mediul rural şi 33% (95) în mediul urban”, se arată în bilanţ.
O veste îmbucurătoare este scăderea numărului de victime provenite în urma unor incendii. „Pe timpul intervenţiilor, în anul 2014 au fost înregistrate 66 victime astfel: 11 decedaţi (5 arşi, 3 asfixiaţi şi 3 din alte situaţii); 55 răniţi (prin ardere 5, prin intoxicaţii cu fum 9 şi din alte situaţii 41). În scădere cu 10,4% faţă de anul 2013, când au fost înregistrate 69 victime (7 decedaţi/62 răniţi). În 2014, pe timpul intervenţiilor (fără SMURD) au fost salvate 208 persoane – 187 adulţi/21 copii (65 adulţi – incendii/120 alte situaţii de urgenţă / 1 copil – incendii/ 20 alte situaţii de urgenţă), în creştere cu 141% faţă de cele 86 persoane salvate pe timpul intervenţiilor în anul 2013 (75 adulţi/ 11 copii), fiind protejate bunuri şi instalaţii în valoare totală de 74.813.670 lei”, se arată în analiza activităţii.
Reprezentanţii ISU Argeş s-au confruntat în 2014 cu 15 intervenţii dificile. Dintre acestea au fost enumerate câteva incendii de amploare cum ar fi cel din iulie la Piteşti la un depozit de deşeuri şi resturi de hârtie şi plastic, altul, în aceeaşi lună, petrecut la Bascov, unde a ars o hală industrială. A fost reamintit şi incendiul care a mistuit fabrica de mezeluri Agrolact, de la Mărăcineni, dar şi cel din comuna Rucăr, din decembrie anul trecut, când au fost distruse trei case. Timpul mediu de răspuns la incendii a fost de 13 minute în anul 2014 faţă de 12 în anul 2013, iar timpul mediu de intervenţie la incendii de 81 minute în anul 2014, faţă de 82 în anul 2013. În cadrul bilanţului s-a vorbit şi de situaţii de urgenţă precum inundaţii, alunecări de teren etc. Astfel, au fost înregistrate anul trecut 4 alunecări de teren, 406 inundaţii şi fenomene meteo periculoase, 19 misiuni pirotehnice, un total de 745 de intervenţii la alte situaţii de urgenţă decât incendiile.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Minoră dispărută de la domiciliu (2)

Minoră dispărută de la domiciliu

În cursul zilei 26 martie a.c., politiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rociu au ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar