Acasă / EVENIMENT / Familiile rămase fără adăpost din Curtea de Argeş ajutate de oameni cu suflet mare

Familiile rămase fără adăpost din Curtea de Argeş ajutate de oameni cu suflet mare

CampanieAjutor03 Profund impresionată de drama pe care o trăiesc cele zece persoane din Curtea de Argeş rămase fără adăpost după ce săptămâna trecută barăcile în care locuiau au fost mistuite de un violent incendiu, familia Tudorache, din municipiul Basarabilor, a decis să nu rămână impasibilă. Soţii Tudorache, împreună cu o prietenă, au mers la sinistraţi cu multe produse de strictă necesitate în astfel de situaţii, începând de la alimente până la articole de igienă sau îmbrăcăminte. Tot ei se vor reîntâlni zilele următoare cu acei oameni aflaţi la ananghie, fiindcă şi-au propus să le ducă încălţăminte şi un frigider. Gestul făcut de soţii Tudorache şi de prietena lor este o dovadă de mare nobleţe sufletească, dovedind că, la greu, argeşenii pot fi solidari cu semenii lor aflaţi în mare cumpănă. „Azi mă simt un om puternic! Din puţinul meu am dat la 10 guri rămase pe drumuri din cauza incendiului. Hai să fim mai buni în 2018 şi să punem mână de la mână să le oferim tot ce au nevoie. Sunt două femei, şapte bărbaţi, dintre care doi destul de în vârstaă, iar unul are probleme de paralizie, şi un copilaş de 11 ani. Eu am făcut primul pas, următorii paşi aştept să îi facă şi alţi argeşeni, pentru că argeşenii au suflet mare şi ştiu să sară în ajutorul semenilor când este nevoie. Ei pot fi găsiţi la şcoala de şoferi până reîncep cursurile şcolare”, declara emoţionată Ramona Elena Tudorache, care nu a mers singură să ducă ajutoarele, ci i-a a avut alături soţul ei, Augustin, şi pe prietena Cornelia Bălaşa.
Gestul soţilor Tudorache şi al prietenei lor nu a rămas fără urmări. Membri au organizaţiei PNL Argeş au demarat campania umanitară „Eşti liber să donezi”, care s-a încheiat azi, ocazie cu care s-au colectat haine, încǎlţǎminte, pǎturi, alimente şi alte bunuri pentru argeşenii din colonia făcută scrum.CampanieAjutor02 Azi, membrii organizaţiei judeţene PNL au fost la persoanele care acum sunt cazate la cǎminul de pe strada 1 Decembrie şi le-au oferit bunurile strânse. „Ne bucurǎm cǎ putem ajuta în astfel de cazuri, cǎ am reuşit sǎ fim aproape de semenii care au nevoie. Ne vom implica ori de câte ori va fi nevoie în astfel de cazuri. Şi administraţia localǎ ar trebui sǎ acorde mai multǎ atenţie acestor oameni”, a declarat Adrian Miuţescu, preşedintele PNL Argeş. În afara bunurilor donate de cetăţeni, liberalii au fǎcut chetǎ şi au cumpǎrat un frigider nou tot pentru cei 10 sinistraţi, gǎzduiţi acum la cǎminul administrat de Serviciul de Asistenţǎ Socialǎ Curtea de Argeş. La rândul sǎu, Cristian Mitrofan, preşedintele PNL Curtea de Argeş, a ţinut sǎ le mulţumeascǎ tuturor celor care s-au alǎturat campaniei şi au donat bunuri care în cele din urmǎ au ajuns la cei care au mai mare nevoie de ele.
Mariana Moise, şefa serviciului de asistenţă socială, a reuşit sa facă în aşa fel încât sinistraţii să beneficieze de toate condiţiile. „Le-am amenajat o mică bucătărie cu sală de mese. Acum au frigider, urmează să le cumpărăm, din donaţiile pe care le mai avem, şi două plite pentru gătit. Fiecare cameră este dotată cu baie proprie, au apă caldă, au căldură, sunt foarte mulţumiţi”, declara Mariana Moise. De acum încolo rămâne ca administraţia locală să identifice soluţii pentru rezolvarea spaţiilor în care familiile lovite de năpasă să poată locui în viitor.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

DescinderiEvaziune01 (1)

Descinderi la evazionişti

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar