Acasă / SOCIAL / Guvernul SUA va dona Jandarmeriei Române patru câini specializaţi în detectarea explozibililor

Guvernul SUA va dona Jandarmeriei Române patru câini specializaţi în detectarea explozibililor

ziua_jandarmeriei-arges_fotopress24-20La invitaţia Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti şi în parteneriat cu Biroul de Securitate Diplomatică din cadrul Departamentului de Stat al Statelor Unite, patru conductori câini din cadrul Jandarmeriei Române se află în Statele Unite pentru parcurgerea cursului de iniţiere şi dobândire a abilităţilor necesare la standarde internaţionale pentru câini specializaţi în detectarea explozibilului.
Timp de patru săptămâni, conductorii – câini serviciu ai Jandarmeriei se antrenează şi se pregătesc alături de specialiştii Unităţii de Asistenţă Antiterorism a Biroului de Securitate din Statele Unite.
Pe durata celor patru săptămâni de curs, jandarmii dobândesc cunoştinţe avansate despre identificarea explozibililor, coordonarea câinilor, operaţiunile în teren cu câini de serviciu, inspectarea vehiculelor, a clădirilor şi a stadioanelor, precum şi în domeniul asistenţei veterinare de urgenţă.
Cursul, organizat la Centrul de Pregătire al Biroului de Securitate Diplomatică din West Virgina, în perioada 6 iunie – 1 iulie a.c., are ca scop îmbunătăţirea capacităţilor operative de detectare a materialelor explozive aflate în atribuţiile Jandarmeriei Române.
La finalul acestei sesiuni de pregătire în comun, Jandarmeria Română va primi, ca donaţie din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii, patru câini specializaţi în detectarea explozibililor care să fie folosiţi în misiunile specifice Jandarmeriei.
Link video de la antrenamentul câinilor: https://youtu.be/PXL0wXhZFG4
Informaţii suplimentare:
Cei patru câini care urmează să fie donaţi au o valoare de 20,000 USD fiecare, au parcurs programul de pregătire în domeniul detectării explozibililor şi sunt din rasele : o femelă rasa Labrador Retriever auriu (născută pe 21 aprilie 2014), un mascul rasa Labrador Retriever auriu (născut pe 8 iulie 2013), un mascul rasa Labrador Retriever auriu (născut pe 31 ianuarie 2014) şi un mascul rasa Labrador Retriever negru (născut pe 18 aprilie 2014).

Despre Administrator

Citeşte şi ...

RetinutiAccident02

Suspecţii de la Mărăcineni, sub control judiciar

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar