Acasă / EVENIMENT / Incendiu puternic la un depozit de deşeuri pe Drumul 23 în spatele Arpechim

Incendiu puternic la un depozit de deşeuri pe Drumul 23 în spatele Arpechim

Astazi dimineaţă, ISU Argeş a fost anunţat că un puternic incendiu a izbucnit la depozit de sortare a deşeurilor situat de pe Drumul 23 în spatele Arpechim.

incendiu Drumul 23 în spatele Arpechim-FotoPress24 (20)Fumul, vizibil de la distanţă
Apelul a fost primit în jurul orei 7.50 şi către zona respectivă au pornit mai multe maşini ale pompierilor militari de la Detaşamentele Bradu şi Piteşti, precum şi echipaje SMURD. La sosire, echipajele de intervenţie au constatat că flăcările nu erau extrem de puternice, însă norii groşi de fum care se ridicau spre cer erau vizibili de la mare distanţă. Potrivit panoului de la poartă am reţinut că este vorba despre o staţie de tratare a nămolului, solului şi apei aparţinând firmei Envisan n.v. Environmental Technologies. Am înţeles că acolo este un punct de lucru al respectivei societăţi comerciale cu sediul în Belgia.

Măsurători în aer

Pentru ca lucrurile să fie ţinute sub control, la locul incendiului au intervenit şapte autospeciale cu apă şi spumă, două ambulanţe SMURD de prim ajutor calificat şi un echipaj CBRN specializat în determinări chimice. Totodată, echipajele de poliţie au interzis accesul spre platformă. Acesta a fost solicitat ca să facă măsurători pentru a stabili dacă au existat cumva emisii de noxe periculoase în atmosferă. La finalul determinărilor rezultatul a fost negativ. În total, la incendiu au acţionat 50 de pompieri, care au reuşit să stingă focul în o oră.

incendiu Drumul 23 în spatele Arpechim-FotoPress24 (15)Pericol de explozie
Flăcările au izbucnit la un bazin îngropat în pământ, care era încărcat cu slamuri (reziduuri) petroliere. Odată cu acţiunea de stingere, cadrele ISU au acţionat pentru prevenirea unei eventuale explozii. „A existat un oarecare pericol de explozie, deoarece în apropierea bazinului se aflau depozitate câteva butelii de oxigen (peste 10, n.r.). Acestea au fost iniţial răcite, după care evacuate de pompieri şi s-a intervenit pentru stingerea bazinului prin inundarea acestuia atât cu apă, cât şi cu spumă”, a declarat Mădălina Epure, purtător de cuvânt ISU Argeş. În aceeaşi ordine de idei, intervenţia pompierilor a avut drept scop preîntâmpinarea propagării flăcărilor la deşeurile de carton, plastic, lemn etc uşor inflamabile, prezente în cantităţi apreciabile în curtea staţiei.
Incidentul nu s-a soldat cu răniţi şi nicio persoană nu s-a intoxicat cu fum, întrucât toţi angajaţii de pe platformă au fost evacuaţi în siguranţă. Specialiştii ISU întreprind cercetări pentru stabilirea cauzelor incendiului, avându-se în vedere posibilitatea producerii unei scântei sau a unei reacţii chimice.

Val. NICOLAU
Foto –Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

IMG-20200813-WA0001

Două persoane au fost rănite în urma unui accident

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar