Acasă / SOCIAL / Jandarmeria Argeş sprijină promovarea spiritului de fairplay

Jandarmeria Argeş sprijină promovarea spiritului de fairplay

competitii_sportiveÎn ziua de 27.08.2015 a avut loc la sediul I.J.J Argeş o şedinţă cu toţi factorii de decizie în domeniul asigurării măsurilor de ordine la competiţiile sportive, cu ocazia debutului sezonului competiţional sportiv 2015/2016.
La şedinţă au participat reprezentanţi ai I.J.J. Argeş, Asociaţiei Judeţene de Fotbal Argeş, Clubului Sportiv Municipal Piteşti, Clubului Sportiv Mioveni, B.C.M.U. Piteşti, Colegiului Naţional Dinicu Golescu C-lung, Clubului Sportiv Atletic Bradu, I.P.J. Argeş, I.S.U.J. Argeş, Poliţiei Locale Piteşti, Poliţiei Locale Mioveni, Serviciului Public Judeţean de Pază şi Ordine Argeş precum şi reprezentanţi ai societăţilor de securitate ce vor asigura măsurile în interiorul arenelor sportive.
Astfel au fost abordate aspecte legate de adoptarea măsurilor de ordine pe arenele sportive în sezonul competiţional 2015 – 2016, precum:
– răspunderea pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în interiorul arenelor sportive revine organizatorului, care poate încheia în acest sens contracte de prestări servicii, în condiţiile legii, cu societăţi specializate de protecţie şi pază sau, în lipsa acestora, cu poliţia locală.
– obligaţia organizatorilor de a declara la unitatea de jandarmi competentă teritorial, cu cel puţin 5 zile înainte de data desfăşurării, jocurile sportive al căror grad de risc este scăzut, mediu sau ridicat ;
– obligaţia organizatorilor de a stabili măsurile de asigurare a ordinii şi siguranţei participanţilor în arena sportivă, transpuse în planul de acţiune, care este înaintat pentru aprobare unităţii de jandarmi competente teritorial, cu cel puţin 3 zile înainte de data desfăşurării jocului sportiv;
– obligaţia organizatorilor de a controla distribuirea biletelor, în limita locurilor admise, fără a depăşi 90% din capacitatea arenei sportive;
– îmbunătăţirea comunicării dintre responsabilii de ordine şi siguranţă ai cluburilor înainte ca echipele acestora să se întâlnească în cadrul competiţiilor sportive şi pe de altă parte, dintre responsabilii de ordine şi siguranţă ai cluburilor şi forţele de ordine.
Indiferent de gradul de risc stabilit pentru competiţia sportivă respectivă, tipul competiţiei sportive, organele de ordine, reprezentanţii cluburilor sportive, societăţile care asigură securitatea, spectatorii trebuie să-şi circumscrie acţiunile sau manifestările cadrului legislativ actual – Legea 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive cu modificările şi completările aduse de Legea 10/ 2012.
Jandarmeria Argeş sprijină promovarea spiritului de fairplay şi a modului civilizat de comportare în arenele sportive.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Alexandru Ganea

Simfonia Patetica lui Ceaikovski la Filarmonica Pitești

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar