Acasă / SPORT / Norris Măgeanu despre actual sezon al campionatului național de raliuri

Norris Măgeanu despre actual sezon al campionatului național de raliuri

Președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, câmpulungeanul Norris Măgeanu, a vorbit în despre actual sezon al campionatului național de raliuri, dar și despre cum ar putea județul nostru să conteze mai mult din punct de vedere automobilistic. Norris Măgeanu consideră că actualul sezon va rămâne unul la fel de disputat și în etapele rămase:

Norris Mageanu”Ne apropiem de jumătatea campionatului național de raliuri, ediția 2018, Valentin Porcisteanu a ocupat locul secund în Raliul Moldovei, desfășurat săptămâna trecută. E un pilot bun, a demonstrat mereu asta, încă de la debutul lui în sportul cu motor. Am avut debutul in raliuri în același an, eu eram copilot alături de un bun prieten, Răzvan Săndulescu, ne-a bătut în anul ăla, Vali s-a impus la debutanți.A continuat foarte bine, a menținut ritmul, iată ca atunci când are o mașină performantă și o susținere financiară bună, se luptă la cel mai inalt nivel.Dacă tot vorbim de sezonul actual, trebuie să menționez faptul că Simone Tempestini, câstigătorul de la Bacău, a fost acum doi campion mondial la juniori, are o experiență importantă la acest nivel și este greu de învins.Cu toate acestea lupta este strânsă și cred că Vali Porcișteanu are șanse certe să termine pe primul loc, dar mai sunt patru etape și este cam devreme sa vorbim de titlu.

Oficialul FRAS nu exclude varianta ca în judetul Arges să se organizeze mai multe competiții auto: ”Eu am intotdeauna in suflet Raliul Argesului, pe care l-am și organizat până în 2011. Am considerat că nu este moral ca pe perioada mandatului meu la FRAS să forțez o readucere a raliului în județ și astept să revină normal și firesc, din nou in calendarul oficial. Era un raliu plăcut, spectaculos, ce a atras atât sportivii cât și spectatorii.Avem totuși etapa de viteză în coastă de la Câmpulung, în organizarea fraților Cătălin și Iulian Nicolăescu.De asemenea, am impulsionat un pic din punct de vedere al Federației și cresterea campionatului de rallycross, o să avem etapă la Bughea-Câmpulung, avem și la Bradu de asemenea o etapă. Ne dorim să crească, e un sport spectaculos, e foarte interesant să vezi mai multe mașini în lupta directă.Eu aș vrea să aduc o etapa de viteză în coasta de nivel european pe Transfăgărășan, pentru că e păcat să nu folosim traseul ăsta.

Norris Măgeanu crede că nu doar autoritățile locale ar trebui să se implice mai mult, ci și mediul de afaceri, în special constructorul auto local Dacia – Renault : ”Îmi doresc o mai mare deschidere nu neapărat dinspre autorități, cât de la marii producători locali, mai ales de la Dacia, cred că industria auto și automobilismul sportiv se leagă, se susțin unul pe celălalt.În zona noastră existând aceasta creștere a industriei auto,ar fi de dorit ca cei din domeniu sa fie mai aproape de automobilismul sportiv. Acesta a vorbit și de perioada petrecută la șefia forului automobilistic : ” S-au produs multe schimbări la federație de când eu și colegii mei suntem acolo. Sunt în ultimul an al mandatului, anul viitor sunt programate alegeri eu sunt impăcat și multumit cu faptul că s-au întâmplat cele mai multe din lucrurile pe care mi-am propus sa le fac.E o federație care a crescut, ne dorim să facem mai multe.Daca știi să ii aduni pe toți cei care sunt implicați în fenomenul auto, iar fiecare să facă ceva care să vina din pasiune și dorință, atunci lucrurile se pot rezolva și contează mai puțin cine conduce”.

sursa text-arges-sport.ro

Foto-Video-Mihai Neacsu

 

Despre Administrator

Citeşte şi ...

cs mioveni reunire lot daniel oprita (2)

CS Mioveni își dorește promovarea în prima ligă

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar