Acasă / EVENIMENT / Polițiștii vă recumandă să conduceți prundent în această perioadă!

Polițiștii vă recumandă să conduceți prundent în această perioadă!

meto-FotoPress24-4Polițiștii argeşeni vă recomandă să adoptaţi o conduită preventivă în trafic pentru a călători în siguranţă la deplasările pentru cumpărături de sărbători sau către locurile de vacanță, în contextul temperaturilor scăzute.

Pentru conducătorii de autovehicule:

În deplasarea pe drumuri urbane şi extraurbane, pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să verifice ca instalațiile de degivrare și dezaburire să funcționeze în parametri. Pe timpul deplasării parbrizul și geamurile laterale trebuie menținute curate pentru o bună vizibilitate.

Pe timp de iarnă, polițiștii vă recomandă să vă interesaţi de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi. Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Pe lângă riscul la care vă supuneţi, alături de ceilalţi participanţi la trafic, nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă.

Totodată recomandăm prudență în privința deplasării în spatele autocamioanelor, în special în curbe sau sensuri giratorii. În cazul nerespectării obligației de curățare a zăpezii de pe partea superioară a compartimentului de transport marfă, de către conducătorii acestora, există riscul ca zăpada sau gheața căzută de pe acestea să pună în pericol siguranța circulației.

În situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie sau ninsoare, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire inclusiv pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen. Folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă şi evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

Suplimentar, în deplasările în condiţii de trafic aglomerat:

Vă recomandăm să vă înarmaţi cu răbdare şi să respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Ceilalţi participanţi la trafic:

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Bicicliştii şi ceilalţi participanţi la trafic, prezenţi cu precădere în mediul rural, sunt sfătuiţi să se asigure că sunt vizibili, prin purtarea de elemente reflectorizante sau chiar mijloace de iluminare. Reamintim că şi aceştia trebuie să respecte obligaţia de a nu consuma băuturi alcolice, pe lângă riscul la care se supun pe sine şi ceilalţi participanţi la trafic, aceştia putând fi sancţionaţi conform OUG 195/2002 RMC cu amendă între 9 şi 20 de puncte-amendă.

Poliţiştii vă doresc să aveţi drum bun, să nu fiţi implicaţi în evenimente rutiere, astfel încât să vă puteţi bucura de sărbătorile de iarnă.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

PerchezitiiSamsari01

Mascaţii au descins peste samsarii de mașini

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar