Acasă / SOCIAL / Proiectele “Lucrătorul de tineret” și TineREȚEA

Proiectele “Lucrătorul de tineret” și TineREȚEA

Ministerul Tineretului şi Sportului a organizat în Baia Mare, în perioada 10-16 iunie a.c., un curs de formare pentru 150 de lucrători de tineret din ţară, în urma căruia se va forma o reţea de profesionişti în acest domeniu, care vor aduce valoare adăugată în comunităţile lor, prin implementarea de activităţi specifice.La deschiderea cursului a fost prezent dl. Andrei Popescu, secretar de stat în Ministerul Tineretului si Sportului.Obiectivele reţelei sunt: creşterea numărului de tineri implicaţi în evenimente de consultare şi formare; creşterea calităţii evenimentelor de tineret cu privire la consultarea publică, participare şi dialog structurat; asigurarea unei reprezentativităţi geografice echilibrate, din perspectiva participării tinerilor în procesele de consultare ca parte a dialogului structurat şi activităţi de participare şi învăţare non-formală.Membrii reţelei vor organiza evenimente de consultare (de o jumătate de zi, pe teme comune şi folosind metode interactive) şi cursuri de formare de 3 zile (training). Activitatea desfăşurată de lucrătorii de tineret în cadrul reţelei este realizată în regim de voluntariat, în baza unui contract de voluntariat încheiat cu Ministerul Tineretului şi Sportului. Direcţiile pentru Sport şi Tineret vor sprijini membrii reţelei în organizarea de evenimente, prin suport logistic şi promovarea lor. Vor pune în practică, în perioada iunie-noiembrie 2016, dialogul structurat pentru a identifica nevoile reale ale tinerilor la nivel naţional şi vor răspunde prin formare nevoilor de participare şi implicare a tinerilor din toate judeţele în activităţi de tineret şi voluntariat.Judetul Argeș a fost reprezentat la curs de dl. Mihai Robu, inspector de specialitate din partea DJST Arges și de dna. profesoara Adriana Hoaghea, coordonator de voluntari în cadrul Asociaţiei Iniţiative ale Voluntarilor FOR Mioveni.
Acest eveniment face parte din proiectele “Lucrătorul de tineret” și TineREȚEA, finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi cofinanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus + .
” Am avut bucuria de a cunoaște oameni noi, cu diverse experiențe, am lucrat în grupuri eterogene, ne-a unit creativitatea și diversitatea până la sfârșitul celor cinci zile când eram o familie. Ne-a onorat faptul că reprezentanții MTS s-au aflat printre noi cu idei, cu implicare cu dezvoltare. Știu mai mult, pot mai mult pentru că am învățat mult și nou. Cred că vocea tinerilor argeșeni care vor fi invitați și implicați în dialogul structurat pe problemele tinerilor se va face auzită și ideile lor vor fi valoroase în creionarea strategiei românești conectată la cea europeană cu privire la politicile de tineret.”, a declarat la întoarcere Adriana Hoaghea, simțindu-se foarte motivață să rostogolească bulgărele dialogului structurat cu tinerii.Formatorii grupei din care au făcut parte reprezentanții județului Argeș au fost Roxana Turcu și George Luparu, tineri la rândul lor, dar posesori ai tehnicilor de învățare experimentală, așa încât au făcut din curs unul foarte util, în timp ce DJST Maramureș s-a preocupat să fie gazda foarte buna.

M.N

Despre Administrator

Citeşte şi ...

PolitistiLiceu01

Poliţişti în mijlocul elevilor

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar