Acasă / EVENIMENT / Românul infectat cu coronavirus este argeşean

Românul infectat cu coronavirus este argeşean

inbound5848179869352685685

Cetăţeanul român infectat cu coronavirus pe vasul de croazieră pus sub carantină în Japonia este argeşean. Bărbatul a fost transferat pentru izolare şi tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situaţii. Din informații se pare ca acesta este din comuna Bascov.

„Vă pot confirma faptul că cetățeanul este din judeţul Argeș Informația a ajuns la Instituția Prefectului. Da, este pe vasul de croazieră care se află în acest moment în Japonia. Este suspect de coronavirus iar în acest moment, este sub observația autorităților japoneze. Vă pot confirma faptul că persoana nu va fi transportată în România până la încheierea vindecării. Înțeleg că persoana respectivă lucrează de ceva timp pe acest vas. Cred că lucra în domeniul bucătăriei. Lucrurile sunt calde, informația se actualizează. Pe măsură ce vom afla mai multe detalii vă vom ține la curent. La nivelul județului Argeș suntem pregătiți pentru situațiile posibile de confirmare a virusului conform  procedurilor. În această situație specifică, având în vedere că persoana nu se află pe teritoriul României și nu va fi adusă în țară până la vindecare, sperăm, nu s-au luat măsuri speciale pentru acest caz. Desigur că noi suntem pregătiți să intervenim. Nu știu dacă mai sunt alți argeșeni pe vas”, a declarat Emanuel Soare, prefectul judeţului Argeş.

„Nu vreau să panicăm populaţia. Da, este din Argeş, dar nu este nicio problemă de sănătate publică, pentru că nu va veni în Argeş. Este în Japonia şi va veni doar în momentul în care este perfect sănătos. Nu există niciun risc epidemiologic. Haideţi să nu agităm lumea”, a declarat, pentru „Adevărul”, Sorina Honţaru, director DSP Argeş.

Foto: Guliver/ Getty Images

Despre Administrator

Citeşte şi ...

IMG-20200915-WA0020

Tineri din Argeș, admiși la Academia de Poliție

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar