Acasă / EVENIMENT / Somat cu pistolul de un poliţist de la rutieră

Somat cu pistolul de un poliţist de la rutieră

Scene desprinse parcă dintr-un film de acţiune pe o stradă din Piteşti, unde un şofer a fost ameninţat cu pistolul de un poliţist pe care nu-l lăsa să-şi facă meseria.

SoferAmenintatPistol01A procedat legal
Omul legii nu a făcut uz de armă, pe care doar a scos-o din toc şi a îndreptat-o spre împricinatul care era recalcitrant. Din moment ce nu a deschis focul, iar gestul la care a recurs nu este prevăzut expres în niciun text de lege sau de regulamente, Mădălin Zamfir, purtător de cuvânt al Poliţiei Argeş, ne-a declarat că, din informaţiile deţinute şi în urma vizionării unor înregistrări video, conducerea IPJ consideră că modul de acţiune al agentului se înscrie în limitele legii.

Trecea pe roşu
Toată povestea s-a derulat marţi seară, când un motociclist a ignorat semaforul electric şi a trecut pe roşu. Observându-l, un echipaj al Secţiei 1 Poliţie a pornit în urmărire cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, dar motociclistul a trecut pe roşu în alte două intersecţii. La un moment dat, urmăritul a virat pe strada Ana Ipătescu spre Calea Bucureşti, a abandonat motocicleta şi a fugit spre un club din centrul municipiului, dar a fost prins şi imobilizat de urmăritori.

Somat cu arma
În timp ce se întocmeau documentele de constatare a faptei, un tânăr cu un BMW alb s-a interpus între motociclist şi poliţişti, pe care a început să îi înjure. Păstrându-şi calmul, unul dintre agenţi i-a spus să meargă mai în faţă şi să tragă pe dreapta sau să plece. În loc să dea curs recomandării, flăcăul şi-a continuat şi mai abitir injuriile, motiv pentru care poliţistul a scos pistolul din toc şi l-a somat pe şofer. În cele din urmă, şi motociclistul încătuşat, şi şoferul recalcitrant au fost conduşi la secţie şi identificaţi.

Amenzi usturătoare
Primul dintre ei se numeşte Iulian T., de 25 de ani, din Dârmăneşti, care a fost amendat cu 350 lei pentru nerespectarea culorii semaforului şi refuzul de a opri la semnalele poliţiei. Cel de-al doilea este Alexandru A., de 24 de ani, din Ştefăneşti. La secţie a apărut şi tatăl împricinatului, un respectat om de afaceri din oraşul amintit. Enervat că fiul continua să se poarte de-a dreptul prosteşte încercând să arunce vina asupra poliţiştilor, omul nu s-a mai putut abţine şi cu un dos de palmă şi-a pus la punct odrasla. Apoi, bărbatul şi-a cerut scuze pentru comportamentul fiului, care a fost amendat cu 35.000 lei pentru împiedicarea poliţistului de a-şi face meseria.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

MirceaDraghici01

Suspansul continuă în Dosarul „Consultanţa”

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar