Acasă / EVENIMENT / Stăpână de sclavi, trimisă la puşcărie

Stăpână de sclavi, trimisă la puşcărie

Poliţişti ai Biroului de Investigaţii Criminale Câmpulung au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Curtea de Apel Piteşti împotriva Ceraselei Onică, de 26 de ani, din Berevoeşti, cătunul Gămăceşti. Femeia a fost condamnată la patru ani de puşcărie în regim de detenţie pentru trafic de persoane şi lipsire ilegală de libertate. Cea în cauză a fost încarcerată. Anterior, aceasta fusese plasată în arest la domiciliu, deoarece era însărcinată. După ce a născut, magistraţii curţii piteştene au schimbat sentinţa şi împricinata a fost trimisă la închisoare.

Curtea-de-Apel-Arges-FotoPress-24ro-9Primele pedepse
Cerasela Onică este una dintre persoanele implicate în celebrul dosar al sclaviei de la Berevoeşti, care a făcut înconjurul lumii. La ea acasă a fost descoperit un tânăr legat în lanţuri, a cărui imagine a oripilat opinia publică. Ea se alătură altor stăpâni de sclavi care au fost condamnaţi la ani grei de închisoare. Într-un prim lot de inculpaţi, pedeapsa cea mai mare, de 18 ani, a primit-o Costinel Bădală, pentru trafic de persoane şi trafic de minori. Anchetatorii l-au acuzat că, timp ce mai multe luni, a torturat şi obligat la muncă doi minori. Şi alţi stăpâni de sclavi au primit diferite pedepse la închisoare cu executare. Ei sunt Traian Păun (fiul), care are de executat 10 ani de puşcărie, Petruţa Minuca Păun, 8 ani şi 6 luni, Florin Feraru, 8 ani, 5 luni şi 10 zile, Ancuţa Mariana Feraru, 5 ani şi 2 luni; Traian Păun (tatăl), 11 ani şi 6 luni, Vasilica Păun, 7 ani şi 4 luni.

Condamnări
Lor li se adaugă un al doilea lot de stăpâni de sclavi condamnaţi la pedepse cuprinse între 4 ani şi 8 luni şi 13 ani de închisoare cu executare, după cum urmează: Petre Grancea, 10 ani şi 8 luni de închisoare, Maria Grancea, 7 ani şi 4 luni, Laurenţiu Grancea, 13 ani, Alin Grancea, 7 ani şi 4 luni, Ilie Valentin Furdui, 13 ani, Vasilica Grancea, 7 ani şi 4 luni, toate pedepsele fiind cu executare în regim privativ de libertate. Stăpânii de sclavi condamnaţi trebuie să plătească câte 20.000 euro daune morale la trei dintre victime: Bratu Ion Cristinel, Arsene Daniel şi Stan Marcel. De asemenea, anul trecut, alţi cinci stăpâni de sclavi, şi anume Codruţ Ciprian Onică, Aurel Onică, Viorel Grancea, Silvia Grancea şi Ionuţ Cătălin Grancea, au primit pedepse cuprinse între trei ani şi cinci ani şi patru luni de închisoare cu executare, decizia fiind definitivă. Pe rolul instanţelor mai sunt încă trei procese cu alţi stăpâni de sclavi. Printre ei se află Nicolae Feraru, Alin Crinu Brumaru, Costel Feraru, Mugurel Vasile Feraru, Mihaela Feraru, Cerasela Maria Burmaru, Liliana Feraru, Elena Murşavelea ş.a.

Descinderi la Gămăceşti
Vă reamintim că, în iulie 2016, sute de poliţişti, jandarmi şi mascaţi au descins, coordonaţi de procurori DIICOT Piteşti, la Berevoeşti, cătunul Gămăceşti, unde au descoperit că mai multe familii de rudari înrudite între ele exploatau prin muncă mai multe persoane pe care fie le minţiseră că le angajează, fie le răpiseră din locuinţe. Victimele erau obligate să fure lemne din pădure, să cerşească sau să presteze diverse alte activităţi, unele de-a dreptul înjositoare. Ca să se distreze, rudarii îi supuneau pe sclavi la umilinţe, inclusiv la bătăi crunte cu lanţul, cu biciul sau cu vătraiul. Chiar în ziua descinderilor, unii dintre sclavi au fost găsiţi legaţi în lanţuri, iar alţii la tăiat de copaci în pădure sau făcând curăţenie în curţi şi grajduri. Rudarii sunt acuzaţi că pe parcursul a 12 ani au racolat peste 40 de oameni săraci, copii sau persoane cu dizabilităţi, pe care le-au supus la chinuri greu de imaginat, inclusiv la înfometare.

Fost sclav devenit criminal
De asemenea, vă mai reamintim că, în octombrie anul trecut, Ionuţ Ştefan Iordache, de 33 de ani, şi-a ucis tatăl, Alexandru, de 58 de ani, în bătaie, în casa din satul Stoborăşti, comuna Tufeni, judeţul Olt, (aflată la doi kilometri de Bârla, Argeş), unde locuiau. Victima, care avea un picior amputat, a fost descoperită chiar de fiica sa, care a anunţat poliţia. Autorul omorului este unul dintre foştii sclavi şi se pare că perioada petrecută la Gămăceşti l-a marcat psihic pe viaţă.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

SoferBetiv01

A rămas FĂRĂ PERMIS după o postare pe FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar