Acasă / EVENIMENT / Stiri de la politie

Stiri de la politie

Sancţiuni aplicate pentru nerespectarea codului rutier

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş au aplicat 78 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11.265 lei, au reţinut în vederea suspendării dreptului de circulaţie 4 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

În seara de 26 ianuarie a.c. poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albota au depistat pe raza comunei Bradu pe I.S.I. din aceeaşi localitate conducând fără a poseda permis de conducere un autoturism încredinţat în acest sens de A.I.C. din aceeaşi localitate.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările urmând a fi continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 335 alin 1 şi 3 Cod penal.

La data de 27 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung l-au depistat pe T.I.F. de 39 ani, din comuna Dâmbovicioara în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 336 alin. 1 C.P..

Sancţionate contravenţional pentru săvârşirea de fapte antisociale

Poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea furturilor din buzunare, poşete şi genţi, săvârşite în mijloacele de transport în comun şi locuri aglomerate, ocazie cu care au depistat pe C.C.T. de 31 ani, din comuna Merişani, G.E. de 45 ani, din Piteşti, N.D. de 60 ani, din comuna Bascov, C.M. de 50 ani, din comuna Merişani, M.D. de 47 ani, din Piteşti şi K.E. de 40 ani, din comuna Merişani, constituite în grup pentru comiterea de fapte antisociale.
Persoanele au fost sancţionate contravenţional, conform art. 2 pct. 2 din Legea 61/1991 cu amenzi în valoare totală de 1.500 lei.

Comercializa pâine fără documente de provenienţă

Poliţiştii Biroului de Ordine Publică Curtea de Argeş – Compartimentul Siguranţă Publică şi Patrulare au acţionat în vederea protejării populaţiei împotriva unor fapte de comerţ ilicite, ocazie cu care au depistat pe F.M. de 38 ani, din municipiul Curtea de Argeş care, în calitate de vânzător la un magazin, comercializa 21 de pâini fără documente de provenienţă.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, conform art. 1 lit. e din Legea 12/1990R, iar produsele de panificaţie au fost confiscate valoric, suma de bani fiind depusă la A.J.F.P. – Argeş.

Comercializa ilicit cereale

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Domneşti au depistat pe P.F. de 57 ani din comuna Izvoru, în timp ce oferea spre vânzare cantitatea de 120 kg cereale (porumb), pe raza comunei Brăduleţ, în alte locuri decât cele autorizate.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei conform art. 1 lit. b din Legea 12/1990R, iar cantitatea de 120 kg porumb a fost confiscată valoric, suma de bani fiind depusă la A.J.F.P. – Argeş.

Activităţi de combatere a delictelor silvice

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Domneşti au identificat pe T.M. de 47 ani, din comuna Nucşoara, judeţul Argeş, care transporta pe raza comunei cantitatea de 1 m.c. lemn lucru, fără aviz de însoţire.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei conform art.19 alin.1 lit. b din Legea 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Domneşti.

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Goleşti au identificat pe DJ 732-Aninoasa pe G.D. de 26 de ani, din comuna Miceşti, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 2,1 m.c. material lemnos esenţă fag, fără documente de provenienţă şi transport.
Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. 1 lit. b) din Legea 171/2010 cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Aninoasa.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

PerchezitiiSamsari01

Mascaţii au descins peste samsarii de mașini

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar