Acasă / EVENIMENT / Tânăr înjunghiat în plină stradă în oraşul Ştefăneşti-Argeş

Tânăr înjunghiat în plină stradă în oraşul Ştefăneşti-Argeş

Duminică după-amiază, conflictul izbucnit între doi locuitori ai Ştefăneştiului a degenerat în acte de violenţă extremă soldate cu decesul unei persoane şi cu rănirea altor două. Agresorul a fost reţinut de anchetatori, iar astăzi a primit mandat de arestare preventivă pentru omor şi tentativă la infracţiunea de omor.Evenimentul a avut loc pe la ora 18, în satul Viişoara. La o masă din faţa unui bar stăteau doi consăteni, Marius Trandafir, de 43 de ani, şi Constantin Niculae, de 35 de ani. Cei doi locuiesc la câteva case distanţă unul de celălalt şi amândoi fac comerţ ambulant, în sensul că au tarabe amplasate la stradă în faţa locuinţelor şi vând legume, fructe şi alte produse obţinute în gospodăriile proprii. La bar a sosit şi Mihai Niculae, de 39 de ani, fratele lui Constantin, care ar fi făcut o remarcă nepotrivită la adresa lui Trandafir. Acesta l-a auzit şi s-a dus la masă ca să-i ceară socoteală. A scos un cuţit pe care i l-a pus lui Mihai la gât şi cei doi s-au încăierat, ocazie cu care Mihai Niculae s-a ales cu o tăietură la ceafă. Văzându-i, Constantin Niculae a intervenit între ei ca să-i despartă şi fiindcă n-a reuşit, a luat un scaun de plastic din faţa localului şi l-a lovit pe Marius Trandafir în spate. Fiica agresorului, încă minoră din câte am înţeles, a încercat şi ea să-şi potolească tatăl, dar a fost ea lovită, a căzut şi s-a ales cu capul spart.
Constantin Niculae a vrut să fugă, dar s-a împiedicat şi a fost ajuns din urmă de Trandafir, care i-a înfipt cuţitul în piept, iar în traiectoria ei lama armei a secţionat şi un vas de sânge de la braţul stâng al victimei. Sângele a început să ţâşnească din răni, câţiva săteni înmărmuriţi de cele întâmplate au sunat la 112, iar agresorul a profit de învălmăşeală şi s-a făcut nevăzut. Primii sosiţi la locul faptei au fost poliţiştii din Ştefăneşti, a căror principală grijă a fost salvarea bărbatului înjunghiat, care avea hemoragie masivă. Ei au oprit o ambulanţă SMURD de prim ajutor calificat care transporta un pacient stabili de la Topoloveni la Spitalul Judeţean, al cărei echipaj a intervenit, pentru a opri sângerarea. A fost efectuată hemostaza, însă din cauza pierderii masive de sânge (pe ţărâna din faţa barului, pe bara de protecţie a unei maşini, pe nişte scaune erau pete mari de sânge) bărbatul a intrat în stop cardio- respirator. Fireşte, au fost începute manevrele de resuscitare până la sosirea ambulanţei SMURD de terapie intensivă mobilă. Echipa medicală a preluat pacientul şi a plecat spre spital continuând resuscitarea, dar Constantin Niculae a murit pe drum. O altă ambulanţă SMURD trimisă de la Detaşamentul de Pompieri Bradu şi una a serviciului judeţean i-au luat pe ceilalţi doi răniţi şi i-au dus la „Judeţean”. Medicii le-au acordat îngrijirile necesare şi ambii sunt în afara pericolului.

Cuţitul, găsit la un prieten
La Ştefăneşti au sosit apoi echipe de criminalişti şi judiciariştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliţiei Judeţene, care au demarat cercetările coordonaţi de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. Agresorul a fost găsit acasă, de unde a fost ridicat în cătuşe şi adus la Piteşti pentru audieri. În acest timp, pentru a-şi face o imagine cât mai clară asupra celor întâmplate, anchetatorii au vizionat înregistrările de pe camerele exterioare de supraveghere video a barului, unde funcţionează şi o agenţie de pariuri. Însă cel mai important lucru era să fie găsită arma crimei, despre care se ştia doar că are mâner de plastic ruşu cărămiziu. Cuţitul a fost căutat pe sub maşini, prin coşurile de gunoi, pe o uliţă, prin grădinile caselor învecinate, dar degeaba. Dispăruse de parcă intrase în pământ. Până la urmă arma a fost descoperită la domiciliul unui prieten de-al agresorului, care s-a ales cu dosar penal pentru infracţiunea de favorizare a infractorului.
Reţinut 24 de ore pe bază de ordonanţă, Marius Trandafir a fost prezentat instanţei de judecată, care aseară a dispus arestarea preventivă pentru omor şi tentativă de omor.

Val. NICOLAU
Foto-Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

PerchezitiiSamsari01

Mascaţii au descins peste samsarii de mașini

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar