Acasă / EVENIMENT / Un bărbat din Argeş şi-a dat foc la acasă şi apoi s-a sinucis

Un bărbat din Argeş şi-a dat foc la acasă şi apoi s-a sinucis

…Cel puţin asta cred anchetatorii după ce un bărbat a fost găsit cu gâtul tăiat într-o locuinţă care a luat foc. Astazi dimineaţă, o locuinţă din comuna Mioarele, satul Cogeneşti, a fost cuprinsă de flăcări, iar un vecin a sunat la 112 solicitând ajutorul pompierilor. În prima fază, către localitatea respectivă au plecat două autospeciale cu apă şi spumă de la Detaşamentul Câmpulung, însoţite de o ambulanţă SMURD de prim ajutor calificat. Întrucât focul cuprinsese întreaga casă şi intervenţia era destul de dificilă, încă o autospecială a fost trimisă în sprijin, mai ales că o butelie aflată în interior a explodat, iar flăcările s-au extins şi la două anexe gospodăreşti, incendiul manifestându-se pe o suprafaţă de circa 200 mp.

Tăiat la gât
În timpul acţiunii de stingere, echipele de pompieri au descoperit într-o cameră cadavrul unui bărbat, care avea o tăietură profundă la gât, situaţie în care a fost sesizată poliţia şi la Mioarele au apărut judiciarişti de investigaţii criminale. Din primele date rezultă că este vorba despre Gheorghe Iosif, de 47 de ani, care ar fi incendiat locuinţa, s-a încuiat în casă şi s-a sinucis tăindu-şi gâtul. Potrivit anchetatorilor, nu există indicii că bărbatul ar fi fost victima unei infracţiuni de omor. Prezent şi el la faţa locului, primarul Ion Damin Poştoacă a declarat: „Era un conflict mai vechi în această familie. Acum este o adevărată tragedie. L-au găsit în casă pe cel care a pus focul cu gâtul tăiat”. La rândul lor, vecinii ziceau că bărbatul era certat cu soţia, pe care obişnuia s-o agreseze, şi că femeia intentase acţiune de divorţ.

Avea termen la proces
După cum am aflat, astazi, Ion Poştocă ar fi trebuit să se prezinte la instanţă, unde urma să se judece o cerere depusă de soţie pentru emiterea unui ordin de restricţie şi a încă unuia pentru evacuarea bărbatului. Oamenii legii presupun că acesta nu s-ar fi împăcat cu gândul divorţului, motiv pentru care a decis să dea foc la toată agoniseala, apoi să-şi pună capăt zilelor. Între timp a apărut şi soţia care, văzând ce s-a întâmplat, a încercat să recupereze actele pe care le avea în casă, dar a suferit un atac de panică, i s-a făcut rău şi după ce a primit primele îngrijiri medicale, a fost preluată de ambulanţa SMURD şi transportată la spital, unde s-a constatat că avea câteva arsuri uşoare la nivelul urechilor. În cauză a fost deschis dosar penal şi se fac cercetări pentru a se stabili exact cauzele şi împrejurările în care s-a produs evenimentul.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

SoferFugar01

Şoferul urmărit cu focuri de armă a fost arestat

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar