Acasă / EVENIMENT / Un nou protest mut al magistraţilor la Curtea de Apel Piteşti

Un nou protest mut al magistraţilor la Curtea de Apel Piteşti

ProtestCurteApel05Astăzi, zeci de judecători şi procurori au protestat pe treptele de la intrarea în Curtea de Apel Piteşti împotriva modificărilor preconizate ale legilor justiţiei, codului penal şi codului de procedură penală. Acţiunea a demarat după ce, tot ieri, la solicitarea unei treimi din numărul judecătorilor Curţii piteştene, a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a respectivei instanţe. Au participat 27 dintre cei 38 de judecători ai Curţii, care au hotărât să organizeze o mişcare de protest. Astfel că la ora 15.30, peste 55 de judecători şi procurori de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti au ieşit afară cu robele pe mâini. Unul dintre ei purta o mică pancartă pe care scria „Nu corupţiei! Stop legilor justiţiei! Nu modificărilor toxice la codul penal şi la codul de procedură penală!”. Deşi protestul a fost unul tăcut, el a atras atenţia trecătorilor.

Judecătorul Ion Rebeca, purtătorul de cuvânt al Curţii piteştene, ne-a declarat: „Toţi colegii judecători, cărora li s-au alăturat procurori ai Parchetului Curţii, sunt nemulţumiţi de modificările care urmează a fi aduse legilor justiţiei, în special cele cu referire la infracţiunile în legătură cu serviciul. De asemenea, o altă problemă, la care ne-am mai referit şi cu alte ocazii, este cea privind eroarea judiciară, care în anumite condiţii poate fi apreciată ca infracţiune cu incriminarea magistratului judecător. În acest context se consideră că activitatea judecătorilor poate fi afectată şi, totodată, poate fi încălcat principiul independenţei şi inamovibilităţii puterii judecătoreşti”.
Deşi nu a precizat explicit, Ion Rebeca a avut în vedere şi aspectul privind introducerea în lege a articolului referitor la răspunderea magistraţilor; acesta ar crea o presiune nejustificată asupra judecătorului care trebuie să se pronunţe asupra unui dosar dedus actului de justiţie. De asemenea, dl. Rebeca ne-a informat că, săptămâna viitoare, la Curtea de Apel Piteşti va avea loc o conferinţă de presă, unde vor fi analizate principalele aspecte privind modificările care urmează a fi aduse legilor justiţiei şi celor două coduri.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

DescinderiEvaziune01 (1)

Descinderi la evazionişti

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar