Acasă / SOCIAL / 2 Aprilie – Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

2 Aprilie – Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

Manifestații și evenimente ale ANCAAR-Filiala Arges, în Pitesti
Cu prilejul zilei de 2 Aprilie – Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist organizează, prin intermediul fundațiilor și asociațiilor membre, o serie de manifestații și evenimente, atât în București cât și în țară, cu scopul de a crește gradul de conștientizare a publicului asupra autismului dar și de a atrage atenția autorităților asupra nevoilor comunității persoanelor cu autism din România.
În Pitești, Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din Romania – Filiala Argeș, în colaborare cu Consiliul Județean Argeș, Primăria Municipiului Pitesti, Direcția Județeană de Tineret și Sport, Universitatea Pitești – Facultatea de Sport, Casa Studentului, CNAS si Cabinet Asistență Socială Nelida Ghițulescu, sărbătoreste Ziua Internaționala de Conștientizare a Autismului după următorul program:
Miercuri, 2 aprilie

12.00 – 14.00: Activități comune de socializare cu copiii centrului nostru și elevi de la Liceul de Artă Dinu Lipatti (la sediul ANCAAR Argeș – str. Mircea Voda nr 42)
Reconstituirea fundiței puzzle (sediul ANCAAR Argeș)
Expozitie – desene, lucrări în albastru ale copiilor și părinților de la ANCAAR (sediul ANCAAR Argeș)
16.00 – 18.00: Marș de solidaritate cu persoanele cu autism, pe traseul Primarie – str. Victoriei – Consiliul Judetean Arges și retur;
Desene pe asfalt în Piața Primăriei, distribuire de flyere și eșarfe albastre
Lansare de baloane albastre la sosirea la Consiliul Judetean – în parteneriat cu Consiliul Judetean Arges.
Flash-mob în Piața Primăriei în parteneriat cu Direcția Județeană de Tineret și Sport, Universitatea Pitești – Facultatea de Sport, Casa Studentului, CNAS, Cabinet Asistență Socială Nelida Ghițulescu și Primăria Pitesti.

Începând cu ora 20,00: Iluminarea în albastru a Primăriei Municipiului Pitești

2 Aprilie marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, stabilită de Organizația Națiunilor Unite, în urmă cu 5 ani. În toată lumea, în jurul acestei date, organizațiile care promovează cauza persoanelor cu autism desfășoară acțiuni menite să atragă atenția asupra problematicii acestei afecțiuni care atinge, conform celor mai recente studii, 1 din 88 de persoane, ajungând să reprezinte o prioritate în politicile de sănătate ale statelor.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Pompierii-argeșeni

ISU Argeș : Minivacanță în siguranță

Salvatorii argeșeni rămân mobilizați 24 de ore din 24 și în minivacanța prilejuită de Sărbătoarea ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar