Acasă / SOCIAL / 2 Aprilie – Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

2 Aprilie – Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

Manifestații și evenimente ale ANCAAR-Filiala Arges, în Pitesti
Cu prilejul zilei de 2 Aprilie – Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist organizează, prin intermediul fundațiilor și asociațiilor membre, o serie de manifestații și evenimente, atât în București cât și în țară, cu scopul de a crește gradul de conștientizare a publicului asupra autismului dar și de a atrage atenția autorităților asupra nevoilor comunității persoanelor cu autism din România.
În Pitești, Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din Romania – Filiala Argeș, în colaborare cu Consiliul Județean Argeș, Primăria Municipiului Pitesti, Direcția Județeană de Tineret și Sport, Universitatea Pitești – Facultatea de Sport, Casa Studentului, CNAS si Cabinet Asistență Socială Nelida Ghițulescu, sărbătoreste Ziua Internaționala de Conștientizare a Autismului după următorul program:
Miercuri, 2 aprilie

12.00 – 14.00: Activități comune de socializare cu copiii centrului nostru și elevi de la Liceul de Artă Dinu Lipatti (la sediul ANCAAR Argeș – str. Mircea Voda nr 42)
Reconstituirea fundiței puzzle (sediul ANCAAR Argeș)
Expozitie – desene, lucrări în albastru ale copiilor și părinților de la ANCAAR (sediul ANCAAR Argeș)
16.00 – 18.00: Marș de solidaritate cu persoanele cu autism, pe traseul Primarie – str. Victoriei – Consiliul Judetean Arges și retur;
Desene pe asfalt în Piața Primăriei, distribuire de flyere și eșarfe albastre
Lansare de baloane albastre la sosirea la Consiliul Judetean – în parteneriat cu Consiliul Judetean Arges.
Flash-mob în Piața Primăriei în parteneriat cu Direcția Județeană de Tineret și Sport, Universitatea Pitești – Facultatea de Sport, Casa Studentului, CNAS, Cabinet Asistență Socială Nelida Ghițulescu și Primăria Pitesti.

Începând cu ora 20,00: Iluminarea în albastru a Primăriei Municipiului Pitești

2 Aprilie marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, stabilită de Organizația Națiunilor Unite, în urmă cu 5 ani. În toată lumea, în jurul acestei date, organizațiile care promovează cauza persoanelor cu autism desfășoară acțiuni menite să atragă atenția asupra problematicii acestei afecțiuni care atinge, conform celor mai recente studii, 1 din 88 de persoane, ajungând să reprezinte o prioritate în politicile de sănătate ale statelor.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Constantin Grigore

Violonistul Alexandru Tomescu, în concert la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 22 septembrie, de la ora 19.00, în sala „Simfonia”, primul concert ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar