Acasă / EVENIMENT / Polițiștii argeșeni prezenți în mai multe unități de învățământ

Polițiștii argeșeni prezenți în mai multe unități de învățământ

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au fost prezenți în mai multe unități de învățământ, desfășurând activități de prevenire și informare cu aproape 260 de elevi.De asemenea, au fost desfășurate și activități preventive pe raza municipiului Pitești, în zone cu aflux ridicat de persoane, în contextul manifestărilor ocazionate de ,,Zilele Municipiului Pitești”.

Activitate preventivă cu un invitat inedit, la o unitate de învățământ din Pitești:

În ziua de 20 mai a.c., polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, împreună cu reprezentanții Penitenciarului Mioveni, precum și cu reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog – C.E.P.E.C.A. Argeș, precum și reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș au fost prezenți la Școala Gimnazială ,,Ion Minulescu” Pitești.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul evenimentelor ocazionate de Săptămâna prevenirii criminalității, având ca scop prevenirea victimizării minorilor, cu accent pe prevenirea consumului de substanțe cu efect psihoactiv și a infracționalității asociate.
Pentru acest scop, activitatea a beneficiat, cu sprijinul reprezentanților Penitenciarului Mioveni, de participarea unei persoane ce execută o pedeapsă privativă de libertate. Acesta s-a caracterizat drept exemplu negativ și a împărtășit elevilor din comportamentul pe care îl regretă și care l-a adus în situația de a fi săvârșit faptele pentru care a fost condamnat.La activitate au participat 150 de elevi și 12 cadre didactice.

Activități preventive la trei școli din Nucșoara

În ziua de 20 mai a.c., polițiștii Biroului Siguranţă Şcolară Argeș au desfășurat activități informativ-preventive la 3 unități de învățământ, pe raza localității Nucșoara, cu 109 elevi și 22 de cadre didactice.
Polițiștii au purtat discuții cu elevii, în cadrul cărora au fost prezentate aspecte privind reducerea și prevenirea faptelor comise cu violență în mediul școlar, faptelor de tip bullying și cyberbullying, prevenirea consumului de droguri și substanțe cu efect psihoactiv în cadrul Campaniei „Law iS COOL”.
Activitățile au fost desfășurate astfel:
- la Școala Gimnazială „Toma Arnăuțoiu” din comuna Nucșoara, cu 72 de elevi și 5 cadre didactice;
- la Școala Primară „Petre Chelu” Nucșoara, cu 15 elevi și 3 cadre didactice;
- la Școala Primară „Alexandru Moldoveanu” Nucșoara, cu 22 de elevi și 2 cadre didactice.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

incendiu casa Mozacen

Incendiu izbucbit într-o gospodărie din comuna Mozaceni

Sesizare incendiu izbucbit într-o gospodărie din comuna Mozaceni, satul Babaroaga. Intervin pompierii de la Detașamentul ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar