Acasă / EVENIMENT / În ultimele 24 de ore pompierii argeșeni au desfășurat 26 de misiuni

În ultimele 24 de ore pompierii argeșeni au desfășurat 26 de misiuni

În perioada 01.10.2024, ora 08:00 – 02.10.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 26 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:

            INCENDII:

incendiu tir suseni (2)

            (ora 15:38) Pompierii de la Garda de Intervenție Topoloveni au intervenit în comuna Călinești, satul Vrănești, pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată și mărăciniș. În urma evenimentului a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 3 ha.

            Pentru a împiedica producerea acestor arderi, respectați recomandările noastre:

❗ NU aprindeți focul în zone cu vegetație uscată sau împădurite;

❗ NU aruncați la întâmplare resturile de țigară;

❗ NU desfășurați activități care pot produce scântei în apropierea zonelor cu vegetație uscată;

❗ Acordați o atenție sporită copiilor pentru prevenirea jocului acestora cu focul, deoarece pot produce incendii.

            Totodată, reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!

 ❗Arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94 alineatul (1), litera n din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.

            (ora 01:13) Trei echipaje de pompieri de la Detașamentul Câmpulung au intervenit în comuna Mioarele pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie. Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție au constatat că flăcările se manifestau la acoperișul unei case, care a fost afectat pe o suprafață de aproximativ 20 mp și prezentau pericol de extindere la întreaga locuință. Prin intervenția promptă a pompierilor la fața locului, incendiul a fost lichidat rapid, salvându-se astfel casa. În urma evenimentului nu au rezultat victime.

            INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:

            (ora 13:01) Două echipaje de pompieri au intervenit în comuna Rucăr, strada Valea Frasinului, la un accident rutier cu victimă pieton. În urma evenimentului a rezultat o victimă de sex masculin, în vârstă de 93 de ani, care a suferit un traumatism la cap. În urma acordării primului ajutor calificat, victima a fost transportată la spital.

            (ora 13:49) Pompierii de la Detașamentul Câmpulung au acționat în municipiul Câmpulung, strada Valea Româneștilor, pentru degajarea unui copac căzut pe partea carosabilă, afectând circulația rutieră. Arborele a fost înlăturat cu ajutorul accesoriilor din dotarea autospecialei.

            (ora 15:21) Colegii noștri de la Detașamentul de Pompieri Pitești au intervenit, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș, în municipiul Pitești, Calea Câmpulung, în cazul unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. În urma evenimentului au rezultat două victime, preluate și transportate la spital de echipajele medicale SMURD și SAJ. Paramedicii SMURD au asistat o persoană de sex feminin, în vârstă de 43 de ani, care acuza dureri la nivelul capului.

            (ora 19:36) Un echipaj SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung a intervenit pentru acordarea îngrijirilor medicale și transportul la spital al unei persoane de sex masculin, în vârstă de 54 de ani, victimă a unui eveniment rutier. Pacientul era conștient și prezenta fractură deschisă la nivelul membrului inferior drept.

 acrosat-de-auto

De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 21 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență. În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați!

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

stare conflictuală

Verificări privind o stare conflictuală în Pitești, în apropierea Gării

Ieri după-amiază, o patrulă de ordine și siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Pitești ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar