Acasă / EVENIMENT / Autoturism lovit de tren în localitatea Merișani

Autoturism lovit de tren în localitatea Merișani

Pompierii de la Detașamentul Pitești au fost solicitați să intervină cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, în comuna Merișani, satul Borlești, în cazul unui accident feroviar.Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că în eveniment sunt implicate un autorurism și un tren, autoturismul fiind avariat în partea din față. Conducătorul autoturismului a fost preluat de echipajul SAJ. Este conștient, cooperant. În tren și aflau 19 persoane, niciuna dintre acestea nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Pompierii asigurareă măsuri specifice de prevenire a incendiilor.Conducătorul autoturismului posibil rănit, conștient, va fi evaluat de un echipaj medical. Polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș au intervenit pentru primele măsuri, urmând ca cercetările să fie efectuate de polițiștii Serviciului Rutier Argeș.

„Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii Serviciului Rutier Argeș, s-a stabilit că un bărbat de 51 de ani, din Curtea de Argeș, care conducea un autoturism, la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere, de pe raza comunei Merișani, în împrejurări care vor fi stabilite prin cercetări, posibil pe fondul nerespectării regulilor la trecerea la nivel cu calea ferată, a intrat în coliziune cu un tren de transport persoane, care circula pe ruta Pitești-Curtea de Argeș. Conducătorul auto, singur în autoturism, a suferit leziuni, fiind transportat la spital pentru îngrijiri. Atât conducătorul autoturismului, cât și mecanicul de locomotivă, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând că nu au consumat alcool.

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în care cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul rutier a avut loc”, transmite IPJ.Argeș.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

razie politia arges (1)

Razie de amploare la Câmpulung! Sute de persoane legitimate și zeci de sancțiuni aplicate

În ziua de 3 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au desfășurat o ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar