Acasă / EVENIMENT / În ultimele 72 de ore pompierii argeșeni au desfășurat 148 de misiuni

În ultimele 72 de ore pompierii argeșeni au desfășurat 148 de misiuni

În perioada 04.10.2024, ora 08:00 – 07.10.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 158 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:

INCENDII:

04.10.2024

(ora 19:21) Trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din orașul Topoloveni, strada Ion Mihalache. Incendiul s-a manifestat într-o încăpere a unei locuințe, unde au ars maculatură, obiecte de mobilier și materiale textile. În urma evenimentului, nu s-au înregistrat victime.

05.10.2024

(ora 08:33) Pompierii de la Punctul de Lucru Rucăr au acționat pentru stingere a unui incendiu izbucnit la o anexă din comuna Dragoslavele. În urma evenimentului, au ars anexa pe o suprafață de aproximativ 20 mp, în jur de 2 mc de lemn pentru foc și circa 4 mp din acoperișul altei anexe. Salvatorii nu au identificat victime.

incendiu fanar buzoesti (3)

(ora 14:41) Pompierii argeșeni au intervenit în comuna Țițești pentru localizarea și lichidarea unui incendiul izbucnit într-o gospodărie. Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție au constatat că flăcările violente se manifestau la o locuință și anexe gospodărești, pe o suprafață de aproximativ 320 mp, în urma evenimentului arzând și materiale combustibile, dar și utilaje depozitate în anexe. Paramedicii SMURD au asistat două persoane care prezentau atac de panică, în urma monitorizării, una dintre acestea fiind transportată la spital. Totodată, colegii noștri au reușit să împiedice propagarea incendiului la alte două locuințe din apropiere.

INTERVENȚII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:

În intervalul de referință, pompierii au fost solicitați să intervină în cazul a zece evenimente rutiere în care au fost implicate 15 autovehicule, dintre care patru răsturnate, colegii noștri asigurându-se de evitarea izbucnirii unor incendii, iar echipajele SMURD și ale Serviciului de Ambulanță Județean Argeș au asigurat asistența medicală. În urma incidentelor au rezultat cinci victime, dintre care două decedate. Urmare a monitorizării celorlalte trei victime, echipajele medicale le-au transportat, pe două dintre acestea, la spital.
04.10.2024
(ora 08:25) Un echipaj de pompieri de la Pichetul Vedea a acționat în comuna Vedea pentru degajarea unui copac căzut peste firele de electricitate, pe care le-a rupt. Colegii noștri au asigurat zona până la sosirea unui echipaj al distribuitorului de energie electrică.
05.10.2024
(ora 10:43) Pompierii de la Detașamentul Pitești au fost solicitați să intervină cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, în comuna Merișani, satul Borlești, în cazul unui accident feroviar. Echipajele operative ajunse la locul solicitării au constatat că în eveniment au fost implicate un tren și un autoturism, care a fost avariat în partea din față. Conducătorul autoturismului a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind preluat de echipajul Serviciului de Ambulanță Județean Argeș. În tren se aflau 19 persoane, care nu au necesitat asistență medicală. Pompierii au asigurat măsuri specifice de prevenire a incendiilor.
De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 99 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

material lemnos peste cantitatea justificată

Transportau material lemnos peste cantitatea justificată cu documente

În seara zilei de 12 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni, ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar