Acasă / EVENIMENT / Acțiuni ale polițiștilor piteșteni, la sfârșit de săptămână

Acțiuni ale polițiștilor piteșteni, la sfârșit de săptămână

razie politia arges (1)

În perioada 3-6 octombrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Pitești au acționat cu efective suplimentare pe raza de competență a Secției de Poliție Rurală Bascov, pentru creșterea gradului de siguranță, prevenirea faptelor contra patrimoniului, a faptelor contra persoanei și abaterilor la regimul rutier, depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii.

Acțiunile au fost desfășurate zilnic în intervale de câte două ore, respectiv între orele 18:00-20:00 și 22:00-00:00.
În medie, zilnic, 18 polițiști au luat parte la acțiuni, aceștia făcând parte din structurile de ordine publică, poliție rutieră, precum și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, la activități luând parte și jandarmi argeșeni.
În urma activităților defășurate în aceste intervale, au fost legitimate 287 de persoane, s-a acționat în 16 filtre rutiere, au fost verificare 231 de autovehicule, au fost efectuate 158 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea conducătorilor auto care aleg să conducă sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de 23.055 de lei, dintre care 83 la regimul rutier, 3 la Legea 61/1991 privind normele de conviețuire socială și o abatere la alte acte normative.
Odată cu sancțiunile contravenționale, au fost aplicate și măsurile complementare de reținere a 16 permmise de conducere, retragere a 18 certificate de înmatriculare și a 5 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Depistat de polițiștii rutieri conducând o cu viteză excesivă și sub influența băuturilor alcoolice
În ziua de 6 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Mioveni au depistat un bărbat de 53 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, pe un sector de drum cu limita legală de 70 de km/h, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 133 de km/h (cu 63 peste limita legală).
Ca urmare a abaterii constatate, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

Depistat de polițiști conducând sub influența alcoolului, în Mioveni
În ziua de 6 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Mioveni au depistat un bărbat de 29 de ani, din Vulturești, care conducea un autoturism pe raza orașului Mioveni, polițiștii observând indicii privind consumul de băuturi alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză au fost întocmite documente procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

material lemnos peste cantitatea justificată

Transportau material lemnos peste cantitatea justificată cu documente

În seara zilei de 12 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni, ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar