Acasă / EVENIMENT / Acțiuni pentru asigurarea ordinii publice desfășurate de polițiștii argeșeni în prima zi a săptămânii

Acțiuni pentru asigurarea ordinii publice desfășurate de polițiștii argeșeni în prima zi a săptămânii

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altor instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.

Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 928 de persoane și au fost verificate 636 de autoturisme.
Ca urmare a abaterilor constatate la acest sfârșit de săptămână, au fost aplicate 365 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 78.000 de lei, dintre care un total de 306 sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 50 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.

filtru IPJ Arges

Reducerea riscului rutier – obiectiv al acțiunilor desfășurate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Polițiștii rutieri au acționat împreună cu structurile de ordine publică, în 32 de filtre rutiere, fiind efectuate 361 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate, pentru abateri la normele rutiere, 204 sancțiuni contravenționale, cu o valoare de aproximativ 42.000 de lei, fiind reținute 13 permise de conducere și retrase 21 de certificate de înmatriculare.
Din totalul abaterilor la regimul rutier constatate de polițiști, 72 au fost depășiri ale regimului legal de viteză, iar dintre acestea, 6 au fost prin depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h peste limita legală, abateri cu grad de pericol ridicat ce au prevăzută măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptuilui de a conduce pentru 90 de zile.
De asemenea, au fost constatate alte abateri, privind conducerea sub influența alcoolului, cu grad de pericol ridicat, 2 conducători auto fiind depistați conducând sub influența băuturilor alcoolice, valoarea alcoolemiei fiind în limite ce atrage răspunderea contravențională (până în 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat).
Totodată, polițiștii au constatat și 2 situații în care, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, (1,21 și 0,99 mg/l) fiind întocmite dosare penal.
Fiecare dintre situațiile privind conducerea sub influența alcoolului au ca măsură complementară reținerea permisului de conducere, fără drept de circulație începând cu momentul constatării.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

material lemnos peste cantitatea justificată

Transportau material lemnos peste cantitatea justificată cu documente

În seara zilei de 12 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni, ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar