Acasă / EVENIMENT / Razie de amploare cu efective marite,la Topoloveni !

Razie de amploare cu efective marite,la Topoloveni !

În ziua de 17 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au desfășurat o acțiune cu efective mărite, de tip ,,razie”, pe raza de competență. Acțiunea a fost organizată în două etape, prima fiind desfășurată la primele ore ale dimineții, în intervalul 06:00-09:00, iar a doua etapă pe timp de noapte, în intervalul 18:00-22:00. În total, 55 de polițiști argeșeni au desfășurat activități, alături de reprezentanți ai altor structuri, ale Ministerului Afacerilor Interne și nu numai. Efectivele care au desfășurat activități, din cadrul Poliției Orașului Topoloveni, au fost din structuri de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, poliție de proximitate, precum și polițiști specializați în verificarea organizării pazei .În sprijin au participat și polițiști argeșeni din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice, din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale Argeș .De asemenea, activitățile au fost sprijinite de jandarmii argeșeni, precum și de inspectori din cadrul Registrului Auto Român . Polițiștii au acționat preponderent preventiv, însă în situațiile în care au fost constatate abateri, au fost aplicate măsurile legale care se impun.

Activitățile au constat în legitimarea de persoane, efectuarea de verificări în trafic, pentru depistarea conducătorilor auto care aleg să conducă sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, precum și verificarea stării trehnice împreună cu inspectorii R.A.R., fiind efectuate și verificări la agenți economici. Tot în cadrul acțiunii, polițiștii de investigații criminale au efectuat verificări la domiciliile mai multor persoane aflate sub măsura controlului judiciar și sub măsura arestului la domiciliu, acționând și pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii . Activitatea face parte dintr-o serie de măsuri luate de Poliția Română la nivel național, prin intensificarea activităților curente, aceasta fiind folosită ca oportunitate pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în județul Argeș. Polițiștii au legitimat 560 de persoane , au verificat în trafic 487 de autovehicule , au desfășurat activități în 17 filtre rutiere și au efectuat 188 de testări cu aparatele din dotare , pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 151 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 89.155 de lei , cu măsurile complementare de reținere a 6 permise de conducere (din care 3 alcool), respectiv de retragere a 22 de certificate de înmatriculare și 4 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare, precum și confiscare a cantității de 1,5 metri cubi de material lemnos . De asemenea, în timpul acțiunii au fost constatate două infracțiuni la regimul rutier , dintre care una de conducere sub influența băuturilor alcoolice și una de conducere a unui autovehicul neînmatriculat. Sancțiunile au fost aplicate după cum urmează: 129 de sancțiuni la regimul rutier, 4 sancțiuni conform Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, 10 sancțiuni conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială, 4 sancțiuni privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 3 sancțiuni la regimul pazei bunurilor și obiectivelor, și una conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice.

Depistat conducând sub influența alcoolului
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni au depistat, în ziua de 17 octombrie a.c., un bărbat de 41 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DJ 702G, pe raza comunei Rătești, în timp ce se afla sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat , fapt pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea probelor biologice de sânge, pentru a se stabili prin analize de specialitate dacă sunt întrunite condițiile pentru răspunderea de natură penală sub aspectul valorii alcoolemiei. În cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, iar permisul de conducere al celui în cauză a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație .

 

Conducea un autoturism cu valabilitatea ITP și a poliței RCA expirate
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni au depistat, în ziua de 17 octombrie a.c., o femeie de 35 de ani, din Rătești, care conducea un autotrism pe DJ 702G, iar din verificări a reieșit că valabilitatea inspecției tehnice periodice era expirată. De asemenea, din verificări a rezultat că autoturismul nu avea poliță obligatorie de răspundere civilă auto valabilă. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate două sancțiuni, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice și conform Legii 132/2007 Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, fiind aplicate și măsurile complementare de retragere a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare .

Accident între un camion și un autoturism pe DN 7, Leordeni (3)

Depistat transportând lemne fără proveniență legală
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au depistat, în ziua de 17 octombrie a.c., un bărbat de 41 de ani, din Călinești, care transporta material lemnos pe DJ 704B, fără documente care să ateste proveniența legală. Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 1,5 mc material lemnos de esență fag. Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei , conform Legii 171/1010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Topoloveni .

Despre Administrator

Citeşte şi ...

barbat disparut (2)

Bărbatul dispărut din Ștefănești a fost găsit

Bărbatul de 44 de ani, a cărui plecare voluntară a fost sesizată la dată de ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar