Acasă / EVENIMENT / Falsificatorii de carduri au ajuns după gratii

Falsificatorii de carduri au ajuns după gratii

mascati-politieAşa cum v-am informat, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) şi procurorii DIICOT Piteşti, cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din IGPR, împreună cu 90 de poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Vâlcea, Buzău, Hunedoara, Mehedinţi, Timişoara, Constanţa şi Bucureşti şi cu sprijinul mascaţilor de la Acţiuni Speciale au făcut 30 de descinderi domiciliare în judeţele Buzău, Constanţa, Hunedoara, Mehedinţi, Timiş şi în Bucureşti, pentru destructurarea a patru grupări infracţionale organizate specializate în infracţiuni de tip skimming, falsificare de carduri, retrageri şi plăţi frauduloase de numerar. Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de legătură acreditaţi în România din cadrul ambasadelor Republicilor Cehia şi Slovacia, precum şi al Jandarmeriei Române.

Suspecţi în arest
Miercuri-seară, procurorii DIICOT piteşteni au dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor şapte suspecţi aduşi la audieri. Aceştia sunt Iulian Drăghici, de 40 de ani, din Buzău, Virgică Florescu, de 43 de ani, din Drobeta-Turnu Severin, Ciprin Florea, de 37 de ani, din Timişoara, Adrian Ionuţ Dăboi, de 30 de ani, din Lugoj, Florin T., de 61 de ani, din Bucureşti, şi Mihai I., de 40 de ani, din Timişoara. Toţi sunt bănuiţi de comiterea infracţiunilor de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. Astazi după-amiază, primii patru dintre ei au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă, iar ceilalţi doi au fost puşi sub control judiciar 60 de zile.

Păgubiţi internaţional
Din primele date rezultă că, în perioada 2014 – 2015, cei aproximativ 50 de membri ai grupărilor ar fi montat pe ATM-uri din Cehia, Slovenia şi Slovacia dispozitive de tip skimming, pe care le-ar fi folosit pentru falsificări de carduri şi ar fi achiziţionat marfă din SUA, Sri Lanka, Filipine, Cambodgia, Tunisia şi Marea Britanie. Potrivit anchetatorilor, atât încasarea banilor proveniţi din infracţiuni, cât şi valorificarea produselor s-ar fi efectuat în România şi cei în cauză ar fi obţinut ilicit aproximativ 200.000 euro în dauna a peste 1.000 de păgubiţi din Slovenia, Cehia şi Slovacia. Anchetatorii au ridicat mai multe dispozitive de tip skimming, zeci de unităţi hard-disk, laptopuri, suporţi optici de memorie şi memorii USB, telefoane mobile şi cartele SIM, carduri bancare şi suporturi de card cu bandă magnetică, haine, trei grame de marijuana, un pistol neletal, 2.000 de ţigarete care nu aveau timbru fiscal, 10.500 lei şi 1.000 euro.
Val. N Foto-M.N

Despre Administrator

Citeşte şi ...

articolelor pirotehnice

Perioada sărbătorilor nu trebuie să fie un coșmar pentru mulți oameni și pentru animale!

Dragoș Predescu, Prefectul județului Argeș: “Perioada sărbătorilor nu trebuie să fie un coșmar pentru mulți ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar