Acasă / SOCIAL / Elevii de la Școala Vlădești fac matematică și informatică pe tabletă

Elevii de la Școala Vlădești fac matematică și informatică pe tabletă

VladestiȘcoala Gimnazială nr.1 Vlădești este una din cele 30 de școli de la sate care intră în noul an școlar cu laboratoare complet echipate, cu materiale digitale educative pentru Matematică și Informatică și cu profesorii instruiți prin programul Digitaliada al Fundației Orange.Digitaliada promovează educația digitală și încurajează utilizarea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educativ, pentru a crește performanțele școlare ale elevilor. Programul include platforma cu materiale educaționale www.digitaliada.ro și un proiect dedicat școlilor din mediul rural, în care a fost selectată și Școala Gimnazială nr.1 Vlădești, județul Argeș. Prin proiect 82 de profesori din toate cele 30 de școli au participat la sesiuni de formare și au acces la aplicațiile educative instalate pe tablete și la 124 de proiecte didactice adaptate. 3.400 de elevi din mediul rural au acces permanent la laboratoarele dotate cu 826 tablete, 31 de laptopuri, 28 de videoproiectoare și ecrane de proiecție.Școala din comuna Vlădești a amenajat laboratorul digital cu cele 32 de tablete, un laptop și un videoproiector primite de la Fundația Orange. Pe tablete este instalat un set de aplicații și jocuri ce vor fi folosite la predarea și învățarea matematicii și informaticii. Avantajul oferit de tehnologie este că lecțiile vor putea fi mult mai interactive. Practic, fiecare elev va lucra individual pe tabletă, iar profesorul va putea urmări mai ușor progresul acestora.

„Ca instituție, dar mai ales ca rampă de lansare și educare a tinerei generații, trebuie să ne aliniem cu noul, să ne identificăm cu dorințele și competențele elevilor nostri, care sunt mai atrași de partea digitală și practică decât de teorie. Îmi place să cred că sunt o persoană care își respectă întotdeauna cuvântul dat, că sunt prietenul elevilor mei, și nu profesorul tiran; îmi place să fiu în ton cu noul, să fac mereu schimbări în activitatea mea”, susține doamna Veronica Lungu, directorul Școlii Gimnaziale Vlădești, județul Argeș.Școala Gimnazială nr.1 Vlădești a fost aleasă din 125 de școli înscrise în concurs. Școlile selectate pentru ediția 2017-2018 Digitaliada sunt din satele: Grivița, jud. Galați; Sântandrei, jud. Bihor; Nicolae Bălcescu, jud. Bacău; Satchinez, jud. Timiș; Chiojdeni, jud.Vrancea; Gugești, jud. Vrancea; Racovița, jud. Sibiu; Valea Lupului, jud. Iași; Eșelnița, jud. Mehedinți; Dragoș-Vodă, jud. Călărași; Mircea-Vodă, jud. Brăila; Sâncraiu de Mureș, jud. Mureș; Ștefești, jud. Prahova; Băișoara, jud. Cluj; Corbii Mari, jud. Dâmbovița; Dudești, jud. Brăila; Vlădești, jud. Argeș; Petriș, jud. Bistrița-Năsăud; Pogonești, jud. Vaslui; Vânători-Neamț, jud. Neamț. Acestea se altură celor 10 școli care sunt în proiectul Digitaliada încă de anul trecut.
„Ne dorim să contribuim la reușita școlară a unui număr cât mai mare de elevi și extindem Digitaliada în 20 de școli pe baza rezultatelor încurajatoare obținute în cele 10 școli din proiectul-pilot. Cu ajutorul digitalului, 3.400 de elevi de la sate învață astăzi Matematică și Informatică la cel mai înalt nivel. Pentru ei Digitaliada înseamnă deschiderea de noi drumuri”, a declarat Dana Deac, Preşedinte al Fundației Orange.Pentru a crește performanțele școlare ale elevilor și pentru a-i pregăti pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în programul Digitaliada de la debut și până acum 800.000 euro.Ediția 2017-2018 se va derula cu sprijinul Asociației Actori Europeni.
Programul Digitaliada se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Activități-preventive-desfășurate-de-polițiștii-argeșeni-cu-elevii

Activitățile preventive desfășurate de polițiști continuă

În ziua de 20 noiembrie a.c., polițiștii argeșeni au continuat activitățile educativ-preventive în școli, desfășurând ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar