Din 2016, “Omul de fier” de la Vidraru nu mai reprezintă doar o atracție turistică importantă pentru județul Argeș, ci și un simbol al recunoașterii valorii profesionale și umane. Astfel, din decembrie 2016, Consiliul Județean Argeș acordă, în cadrul Galei “10 pentru Argeș”, trofeul “Omul de fier” personalităților care prin activitatea lor au contribuit la promovarea şi dezvoltarea judeţului. Valoarea și calitatea personalităților care, în acești trei ani, au primit trofeul au făcut ca “Omul de fier” să fie astăzi unul dintre cele mai importante premii. Miercuri, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a oferit trofeul “Omul de fier” doamnei Augustina Popovici, soția sculptorului Constantin Popovici, autorul statuii de la Vidraru. Doamna Augustina Popovici a venit special de la București pentru a ridica trofeul și a mulțumit pentru faptul că “Omul de fier”, o lucrare de suflet a marelui sculptor, a devenit un simbol și o marcă a județului.
“Prin trofeul “Omul de fier”, Consiliul Județean Argeș aduce recunoaștere și recunoștință valorilor județului Argeș, respectiv a personalităţilor care, prin activitatea lor, au contribuit la promovarea şi dezvoltarea judeţului. Printre aceste personalități se numără și sculptorul Constantin Popovici, în memoria căruia închinăm acest trofeul. Și pot spune că Argeșul are foarte multe valori și elite care merită promovate, prezentate și susținute, mai ales că activitatea multora dintre ei nu este suficient de mediatizată. Asta încercăm noi să facem prin “Gala 10 pentru Argeș”, gală în cadrul căreia acordăm trofeul ”, a precizat preşedinte Consiliul Judeţean Argeş, Dan Manu.
Creatorul acestui ansamblu, Constantin Popovici (1938-1995) a fost un artist complex: sculptor, grafician, pictor, fotograf şi poet. A studiat sculptura la Institutul de Arte „Nicolae Grigorescu“ din Bucureşti, fiind în acelaşi timp atras de arta grafică şi de pictură, în care a folosit contrastele izbitoare şi explozia de culoare, tuşa fermă şi sinuoasă. În ceea ce priveşte sculptura, artistul a asimilat tendinţele unui expresionism târziu şi s-a raliat concepţiei minimaliste din epocă. De-a lungul timpului, Constantin Popovici a avut numeroase expoziţii colective sau personale la Paris, Lyon, Milano, Bruxelles, Bonn, Varșovia, Moscova și Ankara.