Acasă / SOCIAL / CONSTRUIM PENTRU PITEȘTENI: GUVERNUL ROMÂNIEI REALIZEAZĂ SALA POLIVALENTĂ, NU PRIMĂRIA PITEȘTI!

CONSTRUIM PENTRU PITEȘTENI: GUVERNUL ROMÂNIEI REALIZEAZĂ SALA POLIVALENTĂ, NU PRIMĂRIA PITEȘTI!

CONSTRUIM PENTRU PITEȘTENI

Liberalii argeșeni au fost preocupați de infrastructura din Argeș și au reușit, imediat după ce PNL a preluat guvernarea, să deblocheze și să accelereze mai multe proiecte de infrastructură. Printre acestea se află și proiectul Sălii Polivalente din Pitești, finanțat de Compania Națională de Investiții, care este acum într-o fază avansată a execuției. În noiembrie 2019, CNI a anunţat că a semnat contractul de proiectare şi execuţie a Sălii Polivalente din Piteşti. Valoarea contractului pentru acest obiectiv de investiții este de aproximativ 82 milioane lei, de lucrări ocupându-se societatea Con-A SRL din Sibiu, declarată câştigătoare a licitaţiei organizată de CNI. Conform contractului, sala polivalentă va fi finalizată în 2022.
Deși Guvernul a organizat impecabil licitația pentru realizarea obiectivului și a urmărit cum evoluează șantierul, Primăria Pitești s-a dovedit a fi un partener neserios. Astfel, deși sala era prevăzută cu o parcare subterană cu 144 de locuri, aceasta nu s-a putut construi din cauza unor greșeli impardonabile ale administrației locale piteștene, care nu a nu a predat amplasamentul liber de sarcini. Este vorba despre celebrul “ovoid” de canalizare, care traversează terenul pe care se realizează sala și care face imposibilă realizarea unui nivel subsol. Din această cauză sunt necesare lucrări suplimentare, rezultate în urma modificării soluției de proiectare, de aproxiamtiv 2,6 milioane de euro, care vor trebui să fie suportate de către Primăria Pitești. Pe banii piteştenilor se va construi o parcare supraterană şi va fi deviată o conductă de apă menajeră.
Directorul general al Companiei Naționale de Investiții (CNI), Manuela Pătrășcoiu, a venit de două ori în județ anul trecut, la insistențele liberalilor argeșeni. Împreună cu președintele PNL, Ludovic Orban, la data respectivă premier, a fost pe 16 septembrie chiar pe șantierul Sălii Polivalente din Pitești, la invitația președintelui PNL Argeș, Adrian Miuțescu. După discuțiile cu constructorul, atât premierul, cât și directorul CNI au fost convinși că lucrarea va fi gata la timp, fiind plăcut suprinși de eforturile din teren ale firmei sibiene. Președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, a reușit să organizeze și pe 4 noiembrie 2020 o întâlnire între primarii din județ, pe de o parte și ministrul Dezvoltării și Lucrărilor Publice și șefa CNI, pe de altă parte.
Mai nou, Primăria Pitești apelează tot la Guvernul României, prin Compania Națională de Investiții, ca să modernizeze stadionul de fotbal ”Nicolae Dobrin”, care ar urma să aibă o capacitate de 15 000 de spectatori și să realizeze un nou stadion de atletism, omologat pentru competiții internaționale. Cele două proiecte se află în dezbatere publică și ar fi imposibil de realizat cu fonduri de la bugetul local, fără sprijinul Guvernului României.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

IPJ Arges

Activitate de informare, în trafic desfășurată de polițiștii argeșeni

La data de 29 aprilie a.c., polițiștii argeșeni și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog au ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar