Acasă / EVENIMENT / ABAAV a igienizat Râul Doamnei

ABAAV a igienizat Râul Doamnei

ABAAV a igienizat Râul Doamnei
Alte zeci de tone de deșeuri adunate de pe malurile apei. Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea (ABAAV) a demarat o nouă acțiune de igienizare pe cursurile de apă. Personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Argeș ia intervenit pentru îndepărtarea deșeurilor și igienizarea malului drept al râului Doamnei în zona aval baraj Mărăcineni, între calea ferată Golești – Câmpulung și podul de pe DN 7.
În două zile, salariații Apelor Române Argeş au colectat 22,7 tone de deșeuri. O constatare a echipelor de lucru este că, pe lângă deșeurile menajere, predomină resturile provenite din activitățile de service (dezmembrări) auto, anvelope, părți de caroserie etc.
Față de ultima igienizare, care s-a desfășurat în cursul lunii trecute, în zonă s-a observat și o creștere a cantității de gunoaie. Toate aceste deșeuri sunt un pericol atât din cauza afectării calității factorilor de mediu, cât și din cauza riscului de a crea blocaje în albia râurilor și de a provoca inundații, în perioadele cu debite mari pe cursurile de apă.
Conform planului, până la finalul acestei săptămâni se dorește finalizarea lucrării dacă vor fi condiții meteo favorabile.
Acțiunea se desfășoară în colaborare cu Primăria Pitești, în urma discuțiilor dintre conducerea ABAAV, prin directorul Bogdan Angelin David, și viceprimarul Gelu Tofan.
„Responsabilitatea față de mediu și ape nu este doar a instituțiilor publice, a agenților economici sau a organizațiilor de mediu, ci a fiecăruia dintre noi, prin comportamentul pe care îl avem”, transmit reprezentanţii ABAAV

Despre Administrator

Citeşte şi ...

furt motorina

Reținuți după ce au fost depistați de polițiști, în flagrant delict, după ce au sustras combustibil

În noaptea de 17 spre 18 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar