Acasă / SOCIAL / Proiect educaţional derulat de Dacia

Proiect educaţional derulat de Dacia

MIOVENI-LICEUL-TEHNOLOGIC-CONSTRUCTII-DE-MASINI

Timp de doi ani (2021 – 2022), 405 elevi de la licee cu profil tehnologic din Argeș au șansa de a dezvolta competențe practice de-a lungul unor stagii de practică industrială la uzinele Dacia din Mioveni. Aceștia sunt beneficiari ai unui program complex de educație duală, derulat de către constructorul auto și cunoscut sub numele „Construiește-ți viitorul!”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.
În anul școlar 2020 – 2021, 320 de elevi de la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni și Liceul Tehnologic Astra Pitești, pasionați de domeniul tehnic, se află deja în practică pe platforma industrială Dacia şi fiecare elev primește o bursă lunară de 400 lei. Alte cinci burse suplimentare, de 200 de lei, sunt acordate tinerilor care obțin rezultate bune la învățătură. Ei mai beneficiază de transport la și de la locul de muncă, de câte o masă caldă pe zi la locul de practică, de material didactic necesar, echipament de protecție și de lucru, de examinări de medicină a muncii, precum și de asigurare de răspundere civilă în cazul unor eventuale accidente. La absolvirea studiilor, elevii obțin un certificat de calificare de nivel 3 și posibilitatea de a fi angajați de către companie.
Dacia susține învățământul dual profesional și se implică în dezvoltarea viitoarelor generații de specialiști încă din 2014, iar în 2018 a fost prima companie din Argeș care a încheiat parteneriate pentru susținerea acestui tip de educație. Beneficiile sunt multiple pentru elevi, care prin îndrumarea tutorilor din companie își îmbunătățesc abilitățile personale, cum ar fi cele de organizare, comunicare și de lucru în echipă. Învățământul dual este o formă a învățământului profesional și se organizează după finalizarea clasei a VIII-a. Spre deosebire de învățământul profesional clasic, clasele de învățământ dual se înființează doar la solicitarea companiilor, ceea ce înseamnă că există o nevoie reală a angajatorilor de a integra absolvenții care obțin calificările urmate.
Elevii care doresc să se înscrie la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini din Mioveni sau la Liceul Tehnologic Astra din Pitești pot opta pentru calificări ca sculer matrițer, sudor, mecanic echipamente hidraulice și pneumatice, electromecanic utilaje și instalații industriale, electronist aparate și echipamente, operator comandă numerică, strungar, frezor, rectificator, tehnician în automatizări, tehnician operator roboți industriali. Durata de implementare a proiectului este până în 30.09.2022.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

închirierea cabanelor (1)

Atenție la înșelăciunile cu închirierea cabanelor pentru sărbătorile de iarnă!

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș atrage atenția cetățenilor asupra riscului de a deveni victime ale ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar