Acasă / EVENIMENT / Peste 100 de percheziții, pentru indisponibilizarea unor arme introduse ilegal în țară

Peste 100 de percheziții, pentru indisponibilizarea unor arme introduse ilegal în țară

 Arme introduse ilegal în ţară
 Descinderi în patru localităţi argeşene
În cursul dimineţii de astăzi, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, au efectuat 103 percheziții domiciliare în municipiul București și în 36 de județe într-un dosar privind comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor și contrabandă calificată. „Acțiunea vizează creșterea gradului de siguranță și scoaterea din circuitul ilegal a unor arme de foc, scurte și lungi, care ar fi fost introduse pe teritoriul României prin intermediul unor firme de curierat rapid”, se precizează într-un comunicat transmis de Poliţia Română.
Vindeau arme pe internet
Potrivit IGPR, în perioada iulie – noiembrie 2021, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au documentat activitatea infracțională a unei persoane juridice cu sediul în Ungaria care, prin intermediul unui site web, ar fi comercializat, pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării și diferite tipuri de muniție aferente acestora, fără a respectă condițiile de procurare stabilite în legea privind regimul armelor și al munițiilor.
Activitatea infracțională s-ar fi desfășurat prin plasarea de comenzi către magazinul online, iar din depozitul situat pe teritoriul Ungariei ar fi fost livrate arme și muniții către cumpărătorii români prin intermediul firmelor de curierat. Acestea au introdus bunurile în țară fără a declara acest fapt autorităților vamale și fără a îndeplini condițiile solicitate de legislația națională în acest domeniu. După introducerea pe teritoriul României, armele și munițiile erau livrate către cumpărătorul final prin interpunerea altor firme de curierat rapid.
Sute de poliţişti angrenaţi
În activitățile de ieri dimineaţă au fost angrenați peste 300 de polițiști specializați în cercetarea infracțiunilor la regimul armelor și al munițiilor din cadrul structurilor arme, explozivi și substanțe periculoase, precum și criminaliști și luptători de intervenție și acțiuni speciale.
Percheziţiile s-au desfășurat în județele Albă, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea. În Argeş, descinderile au avut loc la Piteşti, Mălureni, Mărăcineni şi Bârla.

 

 

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Arestat

Urmărit internațional, adus în țară de polițiști

La data de 26 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Argeș, cu ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar