Ziua Copilului a fost prefațată printr-un eveniment de excepție organizat de Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, în sala „Lumina”. Inegalabilul Dan Puric a susținut un atelier de pantomimă pentru elevii clasei de Actorie prof. Luiza Stoica – Teatrul tânăr – din cadrul Școlii Populare de Arte Pitești și pentru tinerii din Teatrul independent, condus de Luminița Borta și din trupa Ad-Hoc, condusă de Mihai Savu.
Secvențele de artă teatrală dozate perfect pentru nivelul de înțelegere al publicului, umorul fin și dialogul au făcut din întâlnirea cu maestrul Dan Puric nu doar o lecție de teatru, ci o adevărată lecție de viață.
„Am organizat acest eveniment din dorința de a le oferi tinerilor din Școala Populară de Arte șansa de a înțelege ce este pantomima chiar de la maestrul ei. Prezența lui Dan Puric, însă, în mijlocul tinerilor artiști piteșteni se datorează domnului Nicolae Necșoiu, un argeșean pasionat de istorie, împreună cu care maestrul încearcă să păstreze vie memoria marelui profesor și om de cultură Gheorghe Ceaușu, argeșean din Costești – Smei, care le-a fost mentor și prieten totodată” – Elena Iagăr, managerul Centrului Județean de Cultură și Arte Argeș.
„A fost o plăcere să asist la acest eveniment. Apreciez foarte mult actul artistic complex al maestrului Dan Puric și cu atât mai mult zona de pantomimă, acolo unde excelează. O adevărată plăcere cred, pentru fiecare privitor, să asiste la un astfel de spectacol în care mișcările artistice sunt combinate cu elemente de umor fin, perfect dozat și sincronizat cu anumite momente din zona actoricească” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș.
Demonstrația artistică s-a transformat în atelier interactiv, tinerii au intrat în dialog cu maestrul, dialog ce s-a încheiat cu promisiunea că se vor reîntâlni curând.
Cu o recuzită aproape inexistentă – 2 perechi de pantofi și un scaun – și costumat simplu, maestrul Dan Puric le-a demonstrat aspiranților la statutul de artist că succesul se obține doar cu o educație solidă, cu multă muncă și cu autodisciplină.
Dacă în viața de zi cu zi, tinerii sunt puțin spre deloc receptivi la idei asemănătoare emise de profesorii sau chiar de părinții lor, maestrul Dan Puric a reușit să-i țină, timp de 2 ore, conectați la ceea ce se întâmplă pe scenă, nu la internet, aducând Teatrul tânăr foarte aproape de „Teatrul lui”.