Acasă / EVENIMENT / Poştaşul i-a lăsat fără bani

Poştaşul i-a lăsat fără bani

Poştaşul i-a lăsat fără bani
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea unui procuror, au finalizat cercetările într-un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de delapidare și fals intelectual.
Din verificări s-a stabilit că, în cursul lunii martie 2021, Nicolae U., de 49 de ani, din Călinești, având calitatea de factor poștal, și-ar fi însușit un total de 150 de mandate poștale de diferite categorii (pensii, asigurări sociale, alocații, ajutor social, pensii handicap, alocații susținere). „Prejudiciul cauzat este de 48.120 de lei, care a fost achitat de către Compania Națională de Poșta Română către beneficiarii mandatelor poștale.
Totul a ieşit la iveală după ce, la sfârşitul lunii martie 2021, o femeie a sesizat Oficiul Județean de Poștă Argeș că nu a primit contravaloarea mandatului de alocație, în valoare de 642 lei. S-au efectuat verificări de către reprezentanții poștei, constatând că suma înscrisă în respectivul mandat a fost însușită fraudulos de factorul poștal Ulterior, poștașul a predat reprezentanților oficiului poștal unde lucrează (zona Topoloveni), un număr de 126 cupoane mandate diferite categorii, despre care s-a constatat că au fost semnate în fals de către împricinat în cursul lunii martie 2021. Cu ocazia extinderii cercetărilor s-a stabilit că poștașul a falsificat în total 150 mandate de diferite categorii (pensii, asigurări sociale, alocații, ajutor social, pensii handicap, alocații susținere) însușindu-și suma totală de 48.120 lei.
Prejudiciul astfel cauzat a fost achitat persoanelor în cauză de către Compania Națională de Poșta Română Argeș, prin Oficiul Județean de Poștă Argeș, care s-a constituit parte civilă în dosarul penal.
Poștașul a achitat suma de 852 lei din prejudiciul stabilit, iar dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunerea de trimitere în judecată, inculpatul aflându-se sub măsura controlului judiciar. La aceeaşi instanţă Potrivit oamenilor legii, bărbatul în cauză mai este judecat într-un alt dosar pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual şi uz de fals. Cauza a trecut de camera preliminară şi primul termen de judecată a fost stabilit pentru luna octombrie.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

locurile alocate M.A.I.

Au început înscrierile în unitățile de învățământ postliceal ale Poliției Române!

Sesiune de recrutări deschisă pentru școlile de poliție, poliție de frontieră, dar și pentru instituții ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar