Acasă / SOCIAL / Concert simfonic extraordinar cu invitați din străinătate, la Filarmonicii Pitești

Concert simfonic extraordinar cu invitați din străinătate, la Filarmonicii Pitești

Justina Kwarcińska

Filarmonica Pitești organizează joi, 6 octombrie, de la ora 19.00, în sala „Simfonia”, un nou concert simfonic extraordinar cu invitați din străinătate. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice se va afla Justina Kwarcińska (Polonia), solistul serii fiind violonistul Antal Zalai (Ungaria).   

În program: Stanislaw Moniuszko – „The Fairy Tale Overture”, Henryk Wieniawski – Violin Concerto No. 2 și Antonín Dořák – Symphony No. 8.

Absolventă a Academiei de Muzică din Cracovia, Justina Kwarcińska a participat la cursuri internaționale de dirijat, organizate de prestigioși dirijori. Director artistic al Universității Jageloniene „All In Orchestra” din Cracovia, a susținut concerte cu filarmonicile din Londra, București, Iași, Chișinău ș.a. Participantă la festivaluri de muzică de film și contemporană, a fost semifinalista ediției a X – a a Concursului „Jeunesses Musicales Conductin 2019” din București. Dirijează în premieră orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești.

Antal Zalai

Antal Zalai este unul dintre cei mai interesanți și expresivi artiști de pe scena muzicală internațională. Născut în 1981, în Budapesta, a dovedit un talent muzical excepțional, la 11 ani interpretând „Concertul pentru vioară în La major” de Mozart, acompaniat de Franz Liszt Chamber Orchestra. Cântă pe o vioară Stradivarius din 1733. În mod frecvent susține concerte cu orchestre din Germania, Franța, Anglia, Rusia, Ungaria, Mexic. A mai fost prezent la Filarmonica Pitești în stagiunile trecute, cântând atât în recitaluri camerale, cât și cu orchestra simfonică.   

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 50 de lei sau 40 de lei în funcție de categoria locului. Pentru elevi și studenți un bilet costă 12,50 lei, respectiv 10 lei, iar pentru pensionari, 25 de lei, respectiv 20 lei.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

ISU Arges - exercițiu complex (8)

ISU Argeș a executat un exercițiu complex cu forțe și mijloace în teren

Astăzi, ISU Argeș a executat, în colaborare cu mai multe instituții, un exercițiu complex cu ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar