Acasă / EVENIMENT / Consilier trimis în judecată pentru corupţie

Consilier trimis în judecată pentru corupţie

DNA Pitești

Procurorii DNA Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertatea, a lui Cornel Frujină, la data faptei consilier în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), pentru infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, precum şi a unei persoane fizice pentru comiterea aceluiaşi gen de infracţiune.
Din rechizitoriul procuroriloe Anticorupţie rezultă că, în 2014, în contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri, în cursul anului 2014, inculpatul persoană fizică a depus la APIA mai multe documente false (contracte de arendă încheiate cu persoane apropiate lui Frujină, declarații etc.), în scopul îndeplinirii formale a criteriilor de eligibilitate prevăzute în Ghidul solicitantului.
Prin aceste demersuri au fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 178.840 lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă.
În realitate, beneficiarul fondurilor ar fi fost Cornel Frujină, care la vremea respectivă nu mai îndeplinea condițiile de accesare a fondurilor pentru Instalarea Tinerilor Fermieri. În cauză s-au dispus măsuri asiguratorii, iar dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Argeș cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Sancțiuni

Sancțiuni de polițiștii argeșeni

Polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar