O avarie majoră a survenit vineri după-amiază la reţeaua de alimentare cu apă potabilă a Câmpulungului. Aceasta s-a produs în curtea unui localnic din Răceni (Lereşti), prin grădina căruia trece conducta şi omul a anunţat imediat autoritățile. Aproape 50.000 de locuitori ai municipiului de la poalele Mateiaşului au rămas fără apă.
„Avem o avarie majoră la conducta de aducțiune. În 30 min se oprește apa în tot orașul. Vă rog să vă faceți provizii în această jumătate de oră.
Cel mai probabil conducta a fost dislocată în urma cutremurului de ieri (joi, n.n.). Avaria e serioasă. Deocamdată nu putem acționa cu utilaje pentru că terenul e argilos și pur și simplu ar rămâne blocate. Echipa a găsit însă o modalitate de lucru. Am încredere. La ora 16 a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență care este în derulare în aceste momente. Fac apel la comercianții din Câmpulung să se aprovizioneze masiv cu apă plată. După ora 17 vom ajunge în toate cartierele (revin cu loc și oră) cu apă nepotabilă. Spitalele au suficientă rezervă de apă. Acum ne mobilizăm pentru a remedia avaria, însă cel mai important este să schimbăm atât această conductă, cât și cele din oraș. Asta o putem face doar prin fonduri europene și în momentul în care se deschide o axă de finanțare, vom aplica imediat. Vă rog să înțelegeți că acestea sunt prioritățile reale. Lucrurile sănătoase, durabile, se fac pornind cu conductele și nu cu asfalt electoral (…)”, a postat pe reţelele de socializare primăriţa Elena Lasconi.
Vineri seară, de la ora 18, pompierii Detaşamentului Câmpulung au început să distribuie apă menajeră în oraş. Mai întâi în cartierul Grui, punctul Troiţă, şi în cartierul Vişoi, la Şcoala nr. 7, apoi tot în Grui, punctul „la ceas” şi în cartierul Rotunda, după care s-au mutat în alte zone. După eforturi susţinute, începând cu ora patru a dimineţii de duminică la Câmpulung s-a reluat alimentarea cu apă. Fiind sfârşit de săptămână, nu s-au putut efectua analize de laborator pentru determinarea potabilităţii apei, cetăţenii fiind sfătuiţi să consume apă plată, iar cea de la robinet să fie fiartă şi răcită înainte de consum.