Acasă / EVENIMENT / Contabila Primăriei Corbi, arestată pentru corupţie

Contabila Primăriei Corbi, arestată pentru corupţie

 

Ieri, procurorii DNA Pitești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, a Elenei Groşanu, la data faptelor contabil în cadrul Primăriei Corbi, pentru comiterea infracțiunilor de
abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (808 acte materiale), fals intelectual (106 acte materiale) şi uz de fals (tot 106 acte materiale). Azi, femeia a fost arestată.

Potrivit procurilor anticorupţie, perioada 20 ianuarie 2017 – 12 aprilie 2022, împricinata, cu încălcarea prevederilor legale, a întocmit, semnat și ulterior a prezentat la Trezoreria Curtea de Argeș, 808 ordine de plată prin care s-a efectuat, în mod nelegal, plata sumelor de: * 1.515.683,85 lei, către o societate comercială administrată de fiica sa, fără să fi existat în realitate o contraprestație efectivă. Pentru a crea o aparență de legalitate, contabila a completat în fals 106 ordine de plată, potrivit cărora între Primăria Corbi și societatea respectivă ar fi existat relații de natură contractuală; * 386.102 lei către șase instituții nebancare (CAR), reprezentând contravaloarea ratelor corespunzătoare împrumuturilor contractate de inculpată și rude ale acesteia. Prin aceste demersuri, Elena Groşanu a provocat primăriei amintite un prejudiciu de 1.901.785 lei, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite de către alte persoane.
„Inculpatei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 23 noiembrie 2022, inculpata a fost prezentată Tribunalului Argeș, care a emis pe numele acesteia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile”, infomează DNA Piteşti. Sursa foto – ePitești.ro.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

incendiu casa comuna baiculesti (3)

Incendiu generalizat la o magazie și un garaj din localitatea Băiculești

Aproape de miezul nopții, pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș au fost solicitați să ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar