Acasă / EVENIMENT / Acțiuni pentru reducerea riscului rutier

Acțiuni pentru reducerea riscului rutier

Polițiștii Biroului Rutier Pitești au desfășurat acțiuni, pe raza municipiului Pitești și a localităților arondate, pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente de circulație, și depistarea conducătorilor auto care conduc în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate, în total, 56 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.600 de lei, fiind reținute 5 permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de circulație, și retras un certificat de înmatriculare.

Şofer-băut1

Dintre sancțiunile aplicate, 9 au fost ca urmare a încălcării regimului legal de viteză, 3 ca urmare a neutilizării centurii de siguranță. 2 ca urmare a utilizării telefonului mobil în timpul mersului, una ca urmare a comportamentului agresiv în trafic.Totodată, polițiștii rutieri piteșteni au constatat o infracțiune privind conducerea sub influența alcoolului, în urma testării cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.Polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 28 de ani, din Pitești, care conducea o motocicletă pe bld. Frații Golești din Pitești, având un comportament agresiv prin accelerarea repetată.

Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 580 de lei, conform OUG 195/2002, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Accident rutier Stâlpeni, DN73

Accident rutier între trei autoturisme în localitatea Stâlpeni, DN73

Un accident rutier s-a produs în această după-amiază între trei autoturisme în localitatea Stâlpeni, DN73 ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar