Acasă / EVENIMENT / Un argeșean s-a trezit cu o ursoaică și doi pui la ușa casei

Un argeșean s-a trezit cu o ursoaică și doi pui la ușa casei

Urşii-au-apărut-iar
Urșii continuă să tulbure liniștea localităților din județul nostru, stârnind frică și panică în rândul comunităților afectate. După ce afectată a fost comuna Băbana care a fost martora prezenței acestor animale sălbatice, acum a venit rândul cetățenilor din Bălilești să trăiască aceeași experiență alarmantă.
“În ultimele zile, urșii au pătruns și în raza comunei Bălilești, iar ieri, la Golești, o ursoaică însoțită de doi pui a ajuns chiar în fața ușilor locuințelor oamenilor. Situația a devenit atât de gravă încât primarul comunei, Victor-Cătălin Turturică, a simțit nevoia să adreseze cetățenilor un mesaj prin intermediul rețelelor de socializare, avertizându-i cu privire la prezența periculoasă a ursoaicei cu pui.În cazul în care cetățenii comunei observă prezența animalelor sălbatice în gospodăriile, pe terenurile acestora, în apropierea stupinelor, cirezilor sau a turmelor de animale, aceștia au următoarele obligații:
-Să se îndepărteze de locul în care a fost observat animalul;
– Să se adăpostească într-un loc sigur sau cât mai îndepărtat de locul în care a fost observat animalul;
-Să anunțe autoritățile despre prezența animalului sălbatic, prin apelare serviciului de urgență 112;
-Să evite orice contact cu animalul sălbatic. În cazul în care acesta este sesizat în gospodărie sau în apropierea stupinelor ori a turmelor de animale, cetățenii sunt rugați să nu intervină sau să încerce să îndepărteze animalul punându-și în pericol viața. Toate pagubele provocate de apariția exemplarelor de urs vor fi suportate de autoritățile publice locale.”

Despre Administrator

Citeşte şi ...

material-lemnos-confiscat

Argeș: 233 de metri cubi de material lemnos confiscat

În perioada 29 aprilie-01 mai a.c., echipe formate din polițiști argeșeni și specialiști silvici au ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar