Acasă / EVENIMENT / Cioban salvat cu elicopterul din creasta muntelui

Cioban salvat cu elicopterul din creasta muntelui

Salvamont Argeș.
„Cioban de la stâna din Capu Piscului sub Robița, raportată că i-a venit rău și e in stare gravă. Victima a fost preluată de elicopter și transportată la Sibiu, in stare gravă, probabil un AVC (accident vascular cerebral,n.n.)”, a transmis la sfârşitul sptămânii trecute Salvamont Argeș.

Foto – Salvamont Argeș
Este vorba despre un bărbat în vârstă de 47 de ani, care a picat efectiv din picioare în timp ce tăia lemne. Văzând ce se întâmplă, coleg de-al său a luat legătura cu un alt ciobat de la o stână din apropiere din cauza lipsei de semnal pe WhatsApp, iar acesta a sunat la 112 și a anunțat autorităție.
Către locului incidentului au plecat salvamontiștii împreună cu un echipaj SMURD, dar din cauza drumului impracticabil ambulanţa a trebuit să se oprească, iar salvatorii şi-au continuat deplasarea pe jos. Între timp a fost solicitată intervenţia un elicopter SMURD, care a reuşit să aterizeze în apropierea stânei. Echipa medicală i-a acordat primele îngrijri bărbatului, după care și l-au urcat în aparatul de zbor şi transportat la un spital din Sibiu.
Starea pacientului este destul de gravă, iar la momentul sosirii la spital medicii au constatat pe partea dreaptă a corpului se instalase paralizia şi următoarele ore sunt vitale pentru evoluţia pacientului.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Acțiune a polițiștilor rutieri împreună cu specialiștii RAR (2)

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 48 de ore

În zilele de 17 și 18 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar