Acasă / EVENIMENT / Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 48 de ore

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 48 de ore

În zilele de 17 și 18 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Dräger DrugTest

Împreună cu structurile de ordine publică, polițiștii rutieri au acționat în 102 filtre rutiere, fiind efectuate 707 testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate, în total 536 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 112.315 lei, fiind reținute 58 de permise de conducere și retrase 52 de certificate de înmatriculare.Polițiștii argeșeni vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Acțiune a polițiștilor rutieri împreună cu specialiștii RAR (1)

Acțiune a polițiștilor rutieri împreună cu specialiștii RAR

În zilele de 17 și 18 mai a.c., politiștii Biroului Rutier Pitești, în colaborare cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român (R.A.R.) – filiala Argeș, au desfășurat activități de control în trafic, în intervalul orar 19:00 – 21:00.
În cadrul activităților au fost efectuate cu precădere verificări ale stării tehnice a autoturismelor și motocicletelor, respectiv existenta modificărilor sistemului de evacuare și iluminat.
În urma vertificărilor, polițiștii și inspectorii R.A.R. au aplicat 9 sancțiuni contraventionale, în valoare de 2.970 de lei, fiind aplicată măsura complementară de reținere a 6 certificate de înmatriculare.
Abaterile constatate în cadrul verificărilor au fost următoarele:
modificări neconforme ale sistemului de evacuare – 4;
anvelope neconforme – 2;
abateri privind noxele emise de autovehicule – 2;
modificări neomologate ale sistemului de iluminat – 1.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

MAI -IPJ Arges

Misiune neobișnuită pentru polițiștii argeșeni

În cursul acestei zile, polițiștii argeșeni au ajutat într-un caz medical. Astfel, în cursul după-amiezei, ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar